Kandidat DPS-a

Đukanović: Očekujem pobjedu u prvom krugu

Glavni odbor Demokratske partije socijalista i formalno je predstavio večeras lidera te partije kao kandidata za predstojeće predsjedničke izbore. Prvi čovjek partije, smatra da iz DPS-a nisu zakasnili sa predstavljanjem kandidata i da imaju dosta vremena, te da bez sumnje očekuje pobjedu u prvom krugu.
Objavljeno: 20. 03. 2018 - 07:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Počastvovan sam predlogom Demokratske partije socijalista i jedinstvenom odlukom da meni ukažu povjerenje da predstavljam partiju na predstojećim predsjedničkim izborima. Ova odluka je izraz moje odgovornosti prema onome što su tekovine i potrebe budućeg razvoja Crne Gore. Tu mislim na vrijednosti kao što je obnovljena nezavinsot, stabilnost, dosadašnji ekonomski razvoj i potreba daljeg usvajanja evropskog sistema vrijednosti. Tokom predhodnih nekoliko mjeseci više puta ste čuli da je moja lična orijentacija bila drugačija ali kada se bavite poslom kojim se ja bavim već duže od četvrt vijeka onda se podrazumijeva da ste pristali da usaglašavate ono što su vaši lični planovi sa osjećajem odgovornosti sa onim što su partijske i društvene obaveze. To je moja i percepcija mojih najbližih kolega iz predsjedništva DPS-a uz podršku glavnog odbora i svih članova i simpatizera da postoji potreba za ovakvih angažmanom za narednih pet godina'', kazao je Đukanović na večerašnjoj pres konferenciji.

Đukanović je dodao da je DPS od strane političkih konkurenata i šire javnosti kritikovan da su zakasnili sa ovakvom odlukom. Međutim on smatra da to nije slučaj.

dsc-0998

''Kada smo došli do ovakve procjene imali smo u vidu i ono što je domaći politički kontektst i što su potrebe budući demokratski razvoj Crne Gore. Imali smo u vidu regionalni ali i širi međunarodni aspekt za koji procjenjujemo da nije idealan i da se sa tog vanbalkanskog aspketa generiše čitav niz ozbiljnih problema koji mogu ugroziti ono što je krhka stabilnost i zamagljena evropska orijentacija svih balkanskih društava. Imajuči u vidu da čvrsto vjerujemo u evropsku budućnost regiona i da kao državna politika snažno i odgovorno radimo na dosezanju ciljeva, ponosni na rezultate koje smo dostigli mislim da je jako važno da u narednom periodu Crna Gora nastavi da igra pozitivnu ulogu promotera tih vrijednosti i mislimo da je najsnažniji potencijal koji Crna Gora ima upravo skoncentrisan u Demokratskoj partiji socijalista'', istakao je Đukanović.

Lider DPS-a je kazao da ne smatra da su pretenciozni i nerealni, te da tome svjedoči povjerenje koje im građani iskazuju iz jednog u drugi izborni ciklus.

''To pokazuje i naš rejting u odnosu na našu konkurenciju. Ne potcjenjujemo bilo kog konkurenta na crnogorskoj političkoj sceni, naprotiv, iskazujemo spremnost da sa svima širimo fond odgovornosti za dalji državni razvoj i mislimo da moramo nastaviti sa očekivanom i najvišom odgovornošću državne politike. Imajući u vidu ono što se događa u našem okruženju, smatramo da je stabilnost na iskušenju i da je danas manje jasna i teže dogledna evropska perspektiva za sva balkanska društva nego što je bila prije neku godinu. Potrebno nam je dodatne mudrosti i strpljenja, posebno dodatne odgovornosti da ne ispustimo nešto od tih temeljnih vrijednosti i stabilnosti. Odlučni smo da branimo ono što su tekovine naše dosadašnje politike, da branimo tekovine savremene Crne Gore i da ih dodatno afirmišemo i da zajedno sa građanima Crne Gore grabimo ka višim nivoima ekonomskog i demokratskog razvoja'', istakao je Đukanović.

dsc-1020

Đukanović je kazao da su u toj partiji puni optimizma i da imaju dovoljno vremena da na adekvatan način predstave kampanju.

''Uvjereni smo da imamo i više nego dovoljno vremena za završnicu kampanje. Nismo niti nov politički subjekt, niti novi politički ljudi već građani dosta znaju o nama o onome što su naše dobre i loše strane. Spremni smo za fer političku utakmicu. Uopšte nemamo u prvom planu druge kandidate niti imamo namjeru da se nadmećemo na tradicionalan balkanski politički način. Imamo namjeru da u kampanji predstavimo šta je to čime se mi legitimišemo, što su naša ostvarenja i šta je to kako mi vidimo mogućnosti budućeg razvoja crnogorske ekonomije i demokratije u sljedećem periodu. Znam da je uloga predsjednika definisana ustavom. Nemam nikakvu potrebu da koristim bilo kakva druga ovlašćenja mimo onih namijenjenih predsjedniku države, ukoliko mi građani Crne Gore daju takvo povjerenje na izborima 15. aprila'', naveo je Đukanović.

Lider DPS-a je istakao da je spreman da bude odgovoran dio tima politike države Crne Gore koji će djelovati sinhronizovano i skladno u pravcu dalje afirmacije evropskih vrijednosti. 

dsc-1031

''Biću dio tima koji će istrajno stojati sa ispruženom rukom prema svih drugim akterima političke scene Crne Gore sa namjerom da prevazilazimo podjele i svo ono nasljeđe koje je nažalost limitiralo tempo ukupnog crnogorskog razvoja. Mislimo da je standarni problem savremene civilizacije deficitarnost ljudi, znanja, umijeća, vještina, da odgovoraju sve češćim izazovima. Procesi su ubrzani i potrebno je svakog sata odgovarati na izazove koje nudi savremeni ekonomski i demokratski razvoj. Taj problem koji imaju sva društva svakako ima i Crna Gora a taj problem je dodatno izražen u onim društvima koja su podijeljena. To predstavlja jedan od teških okova oko nogu Crne Gore imajući u vidu njenu potrebu dinamičnog razvoja i prevazilaženja problema koje imamo kao nasjleđe istorijskog zaostajanja Crne Gore na Balkanu i Balkana ukupno. Zbog toga kao najodgovorniji politički subjekt to vidimo kao jedan od važnih prioriteta, da uz očuvanje stabilnsoti, ubrzanje razvoja, radimo na mobilizaciji i homogenizaciji svih domaćih potencijala kako bi stvorili uslvoe da sa više snage, više ruku, više pameti, odgovaramo na izazove sa kojima će se Crna Gora suočavati u vremenu koje je pred nama'', kazao je Đukanović.

Đukanović je na kraju dodao da je ubijeđen da će zadovoljiti očekivanja crnogorske biračke javnosti.

''Ja sam takođe optimista kao i moje kolege. Ubijeđen sam da smo u stanju da u maksimalnoj mjeri zadovoljimo očekivanja crnogorske biračke javnosti. Bićemo dovoljno ubjedljivi da pobijedimo već u prvom izbornom krugu i da ćemo na taj način sačuvati malo energije za neke nove izazove. Vjerujem da ću biti u stanju da nakon pobjede zajedno sa Vladom i parlamentom doprinesem daljem, skladnom, demokratskom i ekonomskom razvoju našeg društva'', zaključio je Đukanović.

 

Komentari: 41

DANILO Š.

19. 03. 2018 - 20:03

Dobićeš moj glas, nema zbora. Ništa mi dobro nijesi donio, sve sam sam zaradio. Ali, glas protiv tebe bi bio glas protiv Crne Gore. Živjela Crna Gora.
Goropad

19. 03. 2018 - 22:11

Isto ka juce sto je glas protiv Putina bio glas protiv Rusije
Dan D

20. 03. 2018 - 05:01

E konačno hvala Bogu da i Đukanović dode vec jednom do vlasti ,, svi će mo vas pamtiti , i moj đed , i moj otac, i ja i moje dijete od 15god ,A nadam se i moje unuce ,
Ćalasan

20. 03. 2018 - 09:58

POGLEDAJTE i pročitajte šatordžije DF na čelu sa Vojvodom i Pipunom kako izgleda i govori državnik i patriota CG! Ako išta shvatite biće vas sramota da se više pojavljujeta u političkoj javnosti CG. Naravno osim na susdu!
@ za danila

20. 03. 2018 - 20:23

Ni meni ali kad poslozim Milacica,Bojanica end company stvarno pozelim iako necu izlaziti na izbore da Milo pobijedi u porvom krugu.
Tara

19. 03. 2018 - 20:23

Najbolji politicar u CG.. Ne samo sto je najbolji politicar..no diplomata..sa sarmom.. Ponosni smo na Vas gospodine Djukanovicu!!
Beranac

19. 03. 2018 - 20:38

Kad si ti i dps u pitanju nema fer utakmice, ali spremni smo i naredni da vas pocistimo kao u Beranama. Mladen Bojanic do pobjede.
ISTINA

19. 03. 2018 - 21:47

Ne lupetaj druže, njega glasa Crna Gora... njega da pobijede nekakve strujuce po ovoj našoj zlatnoj Crnoj Gori... Nikada i nemoguće!!! Živio i srećan nam bio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović!!!
Mišo

19. 03. 2018 - 21:52

E jeste ih u Beranama počistili za celih 27 glasova i to uz debilna obećanja da ćete svi u Srbiju dobiti posao kao deluxe Srbi. Svi protiv DPS 27 glasova +, ..... četničke!
Beranac

20. 03. 2018 - 00:34

Zvanicno smo ih pocistili za 360 glasova,a kad bi racunali i rasute glasove opozicije to je 1360,tako da prvo se informisite,pa onda komentarisite. Ne vjerujte slijepo u sve sto vam plasira pink m. Ali kako god,bitno je da je rezim u nikad goroj situaciji i da je dosao kraj nepocinstvima i jos nesto,Mladen Bojanic je novi predsjednik CG.
Momčilo,Pljevlja

20. 03. 2018 - 07:53

Beranac, to su samo tvoji mokri snovi...možda ti se ispune u nekom drugom životu...
1522

19. 03. 2018 - 20:49

Ja ću iz šteka izvaditi majicu "Milo mi je"iz 97god. Malo se ofucala,ali dako izdrži i ove izbore....i tako to
do pobjede

19. 03. 2018 - 21:01

Ovi takozvani opozicioni kandidati mogu samo da se povuku.
Dana

19. 03. 2018 - 21:02

Neka je sa srecom, Nece ni biti drugog kruga sigurna sam, pametan izbor dps-a.
Zagor

19. 03. 2018 - 21:30

Imace moj glas iz vise razloga: prvo sto su ti alternativa osobe koje nemaju pojma o politici i vodjenju drzave.Drugo sto ti je alternativa osoba koja je sve radila da nema CG,ima podrsku partija koje bastine cetnistvo,ne postuju institucije ove drzave,ne zele EU i NATO.Ista ta alternativa brani organizatore teroristickog akta prosle godine.Za njih su to osobe koje se mogu ponositi “cojstvo i junastvom”.Taj isti predstavnik i cijela grupa vec 30 godina trubi sto si ti radio dok su oni primali platu za nerad i trudili se da nas ocrne u svijetu dje god su mogli.Tacno je da imas gresaka,ali,onaj ko radi taj pravi i greske.Isto je i cinjenica da je lista dobrih stvari predugacka da bi stala na ovoj strani.I iskreno se nadam i zelim da CG u vasem mandatu udje u EU.Srecno !!!
Vanja Vulic

19. 03. 2018 - 21:56

Do pobjede nego sto!
marko m

19. 03. 2018 - 22:13

Djukanovic je faktor stabilnosti u regionu, ne treba zaboraviti da je pruzao utociste Vuku Draskovicu i Zoranu Djindjicu od Miloseviceve kamarile, kao i cinjenicu da je okrenuo Crnu Goru kao i Srbiju ka zapadu, sto je presudan uslov za stabilnost regiona. Ekonomija i obrazovanje su zapostavljeni ako tu Djukanovic i DPS ne preduzmu nista slabo ce sto ostati od Crne Gore....Poslednji je momenat da u ove dvije oblasti reaguje politicka elita u Crnoj Gori....
Vanja Vulic

19. 03. 2018 - 22:32

CRECNO!!!
Vanja Vulic

19. 03. 2018 - 22:32

CRECNO!!!
Za buducnost i mir Crne Gore

19. 03. 2018 - 22:34

Politicki sam na drugoj strani od socjalista, ali mene je Crna Gora iznad partije, a narocito kad vidim ko su kandidati opozicije. Jeste, Milo ima mana(tetosenje Amfilohija i cetnika, totalna nezaintersovanost za CG identitet, crkvu, i jezik, itd) ali kada ga normalni covjek uporedi sa drugim kandidatima onda je on kombinacija Georga Washingtona, Petra Velikog i Kralja Nikole iz najboljih dana. Ja sam ubijedjen da on dobija u prvom krugu.
Dusko

19. 03. 2018 - 22:53

SREĆNO!!!
Matrax

20. 03. 2018 - 00:33

Tooo, Mugabe!
Nego česa !

20. 03. 2018 - 00:41

To Kralju!
Milo i Zapad

20. 03. 2018 - 04:27

Srećan sam što živim na Zapadu, ne u Crnoj Gori. A Đukanović neka vlada dobijeka, ionako nije važno ko vlada, kad je rezultat naše utakmce na kraju vazda loš!
nikšic

20. 03. 2018 - 09:04

E mnogo bitno što živiš na zapadu.
Momčilo,Pljevlja

20. 03. 2018 - 09:33

Ti kažeš da živiš na zapadu. Znači ti si iz svog sela otišao...ali selo iz tebe nikako...jok more...
CiNick

20. 03. 2018 - 06:38

M.Djukanovic je sacekao da vidi ko su kandidati i posto je procijenio da ce u drugi krug (kojega ce bit) uc kandidat DFa, odlucio se za kandidaturu uvjeren da konkurent ne moze i nece okupit opoziciju. Sto je tacno. S toga bi ga uvatila panika ako bi u drugi krug usao Dragan ili Draginja, jer bi mu sanse za poraz drasticno porasle.
CiNick

20. 03. 2018 - 06:38

M.Djukanovic je sacekao da vidi ko su kandidati i posto je procijenio da ce u drugi krug (kojega ce bit) uc kandidat DFa, odlucio se za kandidaturu uvjeren da konkurent ne moze i nece okupit opoziciju. Sto je tacno. S toga bi ga uvatila panika ako bi u drugi krug usao Dragan ili Draginja, jer bi mu sanse za poraz drasticno porasle.
Ilija

20. 03. 2018 - 07:01

Vec cujem zajapurene opozicionare kako vicu pokredeni osbori drz nedaj a oni sami rade za vladajuceg kandidata.DPS i pored nekih unutrasnjih slabosti ima mnogo vise morala od najveceg dijela oozicije.U razgovoru sa pojedinim opozicionim glasacima sam shvatio da ce oni ovoga puta masovno bojkotovati predsjednicke izbore.Shvatili su.
Kotoranin

20. 03. 2018 - 08:55

Čestitam ti Milo Đukanoviću na već unaprijed pobjedu u to u prvom krugu, Ostalo je još samo da uvedeš Crnu Goru u Evropsku uniju i onda si završio posao, Znamo da nisi htio ali trebaš nam da završiš posao do kraja koji si započeo, Ti si jedini i pravi izbor za sve građane Crne Gore ma iz koje političke ili nacionalne grupe dolazili, znaju oni to dobro i imaju koristi od toga samo ne smiju javno to da kažu zbog svojih partija, Na međunarodnom nivou si navravio čudo, Nezavisna Crna Gora ,NATO…nema viza za Evropu Što se tiče unutrašnjih stvari imaš još dosta posla. Da otkrivaš i hapsiš lupeže i državne neprijatelje, nastavi sa hapšenjem lupeža pa će biti glasova… Što se tiče Kotora moraš da postaviš nove ljude jer ovi da su što valjali i napravili što za Kotor ,dobili bi večinu a ne izgubili izbore jer narod nije imao razloga da glasa za njih pa si zato izgubio Kotor… Ostali predsjednički kandidati, pa to je paradoks ,jedna sprdačina ,koja ne postoji niđe u Svijetu, u Srbiju i Hrvatsku na
CRNOGORSKI 007

20. 03. 2018 - 09:57

SVE SE SLAZEM,ALI MORA DA VRATI IMOVINU NASE CPC I DA SKRESE KRILA SPC,DA UVEDE JAJE ZAKONE ZA SANCIONISANJE SVAKOG KO UDARI NA DRZAVU.
Kotoranin

20. 03. 2018 - 08:56

u Srbiju i Hrvatsku na primjer svi vole svoju državu i nisu protiv nje a ovamo… Predsjednički kandidati su osobe koje su bile protiv nezavisnosti Crne Gore a i dan danas su to ,htjeli su da Crna Gora bude srpska ili ruska pokrajina i oni danas imaju obraza da se kandiduju za budućeg predsjednika Crne Gore i oni kobajagi žele dobro državi Crnoj Gori ,protiv koje su bili da uopšte ne postoji kao država. Milo Đukanoviću ostaćeš upamćen po velikim djelima na međunarodnom nivou, ova tvoja politika na međunarodnom nivou je najpametnija od doba Kralja Nikole a tvoji protivkandidati ostaće upamćeni po bruci i sramoti dovijeka.Oni nemaju šanse da budu predsjednici ni mjesne zajednice a kamoli države. Srećno
danilo s.

20. 03. 2018 - 09:30

Ovi izbori, kao i svi u slobobodnoj CG uostalom, se svode na odluku - kojim putem ce ici CG? Ili cemo nastaviti pridruzivanje ekonomski i drustveno najrazvijenijim zemljama Zapada, ili cemo se okrenuti ka Istoku - srednjevijeknom mraku panpravoslavlja koji nam nudi Amfilohije, Putinovoj Rusijii - i “blagostanju” tog sistema vrijednosti. Izuzetno je vazno da CG nastavi putem kojim je krenula. Izazovi su ogromni. Jer je sada jasno ko stoji iza destabilizacije Balkana. Ko - javno i tajno - podrzava neprijatelje slobodne CG. Niko ne moze da tvrdi da je u CG sve idelano, i da je vlada/DPS bila bez gresaka. Medjutim, geopoliticka situacija se drasticno promijenila. U ovim burnim vremenima i vodama potreban je iskusan, harizmatican, snazan i sposoban kormilar. Pilot koji zna da usmjeri - i uvede - brod u najsigurniju luku. Milo to jeste!
Freeman

20. 03. 2018 - 09:58

Snila baba što bi rada bila !.
KOMITA

20. 03. 2018 - 10:55

JUNACE ,IZADJI NA ULICU I JAVNO TO ISPOLJI,SAMO NAM JAVI ZA MJESTI I VRIJEME DA TE PODRZIMO.
Zoran

20. 03. 2018 - 10:10

Očekujem pobjedu u prvom krugu, kaže g-din Djukanović, a ja očekujem sedmicu na lotou. Jednake su anm šanse, da nam se očekivanja ispune.
KOMITA

20. 03. 2018 - 10:56

MOJ DJED, IMA JEDNOG ZORANA.
Nena

20. 03. 2018 - 10:21

Svi ocekujemo pobjedu u prvom krugu, samo naprijed.
Мирослав Ђукић

20. 03. 2018 - 10:25

Ђукановићу свака част (мада сам типовао на Симовића, као на перспективнијег и млађег кандидата), а све ово је забавно штиво само због коментара. Милина је читати вас ботове, како се такмичите у сервилности Господару! Вреди ли вам и то кад се улагујете под псеудонимом? Води ли неки евидентичар све вас по шифрама? Но, нећу да вам кварим весеље. Потпуно добронамерно, пожелећу вашем кандидату све најбоље на изборима, Вањиним поздравом: "CRECNO!!
Striko Niko

20. 03. 2018 - 19:41

E uistinu mudro rečeno, svakako da će pobjeda biti u prvom krugu samo da li će sigurno Đukanovićeva i ako ima on najviše šanse vidjet ćemo !
L Dabanović

21. 03. 2018 - 05:41

Sigurno da ćete dobit glasove stvarnog crnogorskog naroda i biti predśednik države.Crnogorski narod je prvržen svojoj državi-koju su nam stari stvarali i u amanet ostavili.Žalosno je samo što ste-radi ličnih interesa vas i vašeg društva opelješali dobre milijarde EUR-a prema svojem/našem narodu i našim starima i idintetu naše države okrenuli leđa.Eto da pitam i ako se od vas to neću nikad čut-da li vas ikad zaboli duša što ste sve tako 'zakukuljili i zamumuljili da niko to nemože raskukuljit i razmumuljit bez onaj ko je to zakukuljio i zamumuljio?'.S vašim društvom puštili ste u parlament zlotvore crnogorskog naroda i države i plaćate ih došli ili nedošli.Tako ste kroz vjekove namučeni crnogorski narod za svoju državu-primorali da vam daju svoj glas/pristanak.Pa svakome ko voli svoju državu a ima samo dvije mogućnosti-prije će dat glas onima što mu državu pelješa nego zlotvorima koji je bi istog momenta i njih i državu u lagum digli.
Novi komentar