SDP: Kandidatura Đukanovića pokazatelj podjela u DPS-u

Izbor predsjednika DPS-a, Mila Đukanovića za predsjedničkog kandidata te partije predstavlja posljednji čin u konačnom raspletu i raspadu DPS-a, navodi se u saopštenju Medijskog pula SDP.
Objavljeno: 19. 03. 2018 - 20:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Njihova nemoć da blagovremeno, kao vladajuća partija, izaberu kandidata, te izbor kandidata koji simbolički, državnički i partijski predstavlja kontinuitet u svakom smislu, samo pokazuje da u ovoj partiji prevladava stav da u Crnoj Gori ništa ne treba mijenjati.

Drugim riječima, 'tvrda linija' u ovoj partiji po svaku cijenu hoće da zadrži postojeće stanje, i u partiji i u društvu. Istovremeno, ovaj izbor pokazuje duboku krizu povjerenja i klanovske podjele koje postoje unutar DPS-a, te strah od gubitka pozicija moći koje obezbjeđuju partijskoj eliti permanentnu zloupotrebu državnih interesa zarad njihovog ličnog dobra.

Jednostavno, struja koja ne želi nikakve, makar simbolične promjene, unutar DPS-a je očito još uvijek dominantna, i to izbor Mila Đukanovića za kandidata ubjedljivo dokazuje", navodi se u saopštenju partije Ranka Krivokapića. 

Sa druge strane, kako dodaju, ova odluka se može smatrati i kao trenutno primirje unutar DPS-a.

"Koje je privremeno napravljeno zarad zaštite zajedničkih interesa, a to je vlast, a nakon koga možemo očekivati nastavak borbe između frakcija, struja i različitih feudalnih interesa koji su evidentni u vladajućoj partiji.

Sada je jasno da naspram potrebe građanske Crne Gore za promjenama, stoji autokratija i evidentni konzervativizam vladajuće partije pa je ovo razlog više, a ne razlog manje, da se svi opozicioni građani i građanke mobilišu i konačno raskinu sa politikom kontinuiteta i nazadovanja sa kojom se duboko ne slažu.

Jasno je da sada na izborima imamo tri ključna kandidata, jednog koji garantuje da se ništa promijeniti neće, a to je Milo Đukanović, drugog koji je kandidat DF-a i njemu srodnih partija, i trećeg, dr Draginju Vuksanović koji je jedini autentičan predstavnik građanske Crne Gore koja postavlja zahtjev za promjenama", navode iz SDP-a.

Smatraju da je izbor jednostavan.

"Svi koji su za promjene biraju između DF politike radikalizacije ili građanske Crne Gore, a svi kojima je dobro ovako kako jeste, imaju svog kandidata koji je oličen u predsjedniku DPS-a.

SDP je uvjeren da je vrijeme promjena na vidiku i da će to ovi predsjednički izbori pokazati. Vjerujemo u mudrost i odlučnost građanki i građana Crne Gore da na ovim predsjedničkim izborima pokažu da nas je više i da ćemo zajedno raskinuti sa prošlošću koju oličava kandidat DPS-a i okrenuti se budućnosti, koju oličava  Draginja Vuksanović", zaključuju u saopštenju. 

Komentari: 26

Tesla

19. 03. 2018 - 21:02

Citam 2x i nemogu se nacuditi da sa ovakvom glupom pricom misle nekom pamet soliti.Da se razvalis od smijeha.
Jela

19. 03. 2018 - 21:03

Hahahahhaha, A kakvih podjela? Ne pricajte gluposti.
34588

19. 03. 2018 - 21:23

Ranko je u musjoj rupi i na stubu srama.
Tara

19. 03. 2018 - 21:36

Stub srama .. Ranjo ti mozes cetnike-puciste nacionaliste birati..a mi cemo birati najboljeg covjeka i politicara drzave CG.. Crkavaj ranjo..crkavaj..!
Miki

19. 03. 2018 - 22:17

Ni glasa Rankovom kandidatu,ker ce glasovi zavrsiti kao u Budvi,Beranama,Kotoru....Izdaja klasicna
Vanja Vulic

19. 03. 2018 - 22:17

Gos.,RK,,prvo ste najavili sukob u DPS,nocas me obradovaste,najaviste primirje.Toliko ste pogodjeni kandidaturom Lidera Mila Djukanovica da izjavama sami sebe skacete u usta,dajte majka mu stara dogovorite se sami sa sobom,ili je raskol,ili primirje u DPS.Konfuzija vas je savladala.
Ljuka

19. 03. 2018 - 23:13

Ne lupajte...Da ste znali sačuvali bi svoju partiju. Kako funkcionišete, bićete ubrzo zaboravljeni. Kao u filmu; Izgubljeni u svemiru !
!?

20. 03. 2018 - 00:42

Ma sto ovo Rankovo jato prica? 18 godina ne vidjese raspad, ne vidjese nista lose oko DPS, naprotiv. Htjedose u jednom momentu da se spoje sa DPS-om. I upravo u momentu kad su se sveli na 3% , vide u svojim visegodisnjim partnerima i patronima raspad !!! Nije li Milo kandidovo i kad su oni bili uz njih?
Ptica sa Ledja

20. 03. 2018 - 00:43

18 godina su ptica SDP kljuckala parazite po ledjima nilskog konja DPS-a i bi lijepo i ugodno. Nijesu marili za eventualne sukobe . Po jadu, neko ih ubjedi da Rusi preko DF-a sigurno mjenjaju vlast jer su velika sredstva pripremili prije odluke o NATO. Ranko odluci da promjeni nilskog konja i ostade da lebdi do dan danas prevorivsi se u vrapca od stranke
Ko su gradjani?

20. 03. 2018 - 00:47

Je li ko iz te gradjanske CG osim vas glasao za CG drzavu? Je li ko od gradjana bio za Zapad? Ko cini gradjansku Crnu Goru? Velikosrpski dio DPS-a (SNP) kojem je Amfilohije konsultant? Ili njihov podmladak Demokrati, ili URA koja je predlozila gradjanina Bojanica za predsjednika. Ili su mozda sami "ugledni parlamentarci" gradjani. Objasnite molim.
Prozapadna stranka?

20. 03. 2018 - 00:49

Pa vi se predstavljate kao prozapadna stranka? Da li ste culi da je neko ovu vlast na Zapadu ili bilo gdje drugo van CG nazvao autokratskom? Naprotiv culi ste stavove iz EU. Vi ste se oglusili od njih. Uistinu onog koga slijedite nije EU nego Zeljeznjak. Vas problem jeste sto vi je Zapad pomrsio racune pa se stvari sad odvijaju po njihovoj zelji a ne zelji istoka.
Drzava Svima?

20. 03. 2018 - 00:52

Drzava svima? Pa vi je nudite onome ko je nije nikad zelio niti je sad zeli? Kako kome? Pa vasim "gradjanima". Oni zele vlast u njoj ali ne i drzavu. Da, apsurd. Koji je smisao nuditi drzavu onima koji je nece a oduzimat je od onih koji su joj povratili drzavnost i koji je zele?
Pjane ciganke

20. 03. 2018 - 00:58

Umjesto malo hladnog razuma, cinjenica i logike u vasim obavjestenjima i dalje je prevalentno prisutno feminizirano histerisanje ili "gicanje". Iz cega zakljuciste o klanovima i nemoci ? Odugovlacili su sa kandidatom taktizirajuci. Vjerovatno se znalo odavno. Milo iznenadjenje? Zar nije biran toliko i dok ste im vi bili uz skute i to propraceno vasim aplauzima? Danas ko pjane ciganke citate iz banalnosti ono sto vi pomaze da istresete zuč. Je li vi ko kriv sto ste politicki amateri?
Ostase ko Na cjedilu

20. 03. 2018 - 01:01

SDP je upao svojom losom procjenom situacije u grupu antidrzavnih i proruskih stranaka smatrajuci da sigurno osvajaju vlast. Desila se nocna mora. Nijesu osvojili vlast a ovi su ostali ko na cjedilu sa istom platformom stranke koje je dijametralno suprotna politici svojih danasnjih saveznika. I STO CINITI ? Pa proglasiti ih za gradjane, cak i prodrzavne stranke, cak i prozapadne.. Mozda jedna mali dio DF nije, mozda? Ostali jesu
Rankov Carobni stapic

20. 03. 2018 - 01:08

"potrebe građanske Crne Gore za promjenama, stoji autokratija i evidentni konzervativizam". Ovo se danas u svijetu zove Trampizam ili alternativna stvarnost ili "gaslighting". Kad se realnost ne poklapa sa zeljama, tim gore po realnost. Ko iz bajke Pepeljuga, Ranko carobnim stapicem pretvara velikosrbe i rusofile u "gradjane" a dojucerasnje suverenisticke i proevropske kolege u autokrate, cetnike iz 90-ih, rusofile i konzervativce :O Evo zasto su na 3%
Orwell Remake

20. 03. 2018 - 01:20

Takav respekt prema gradjanima CG imate kad ste na jedan infantilno podmukao nacin odlucili da ubjedite gradjane da im se od gradjana i patriota, sa kojima ste u kolaiciji, sa kojima djelite lokalnu vlast, pricinjavaju stranke koje nikad nijesu zeljeli drzavu, koji su zapravo uvijek bili prozapadne stranke? Je li ovo remake "Zivotinjske Farme" koji je Ranko napisao ?
Nezreo soj

20. 03. 2018 - 01:53

SDP je primjer provincijalne sarlatanske politike sa dinarsko montanjarskim stilom. Iskljuciva i hirovita, povrsna i uska, motivisana sa dvije stvari ili neciji ego ili novac. Odluke se donose stimulisani sa strane ili povrijedjeno egoa radi, osvete ili inata radi. Sto bi bijelo sad je crno i obrnuto, sve u tri mjeseca. Nekad osmjesi , zagrljaji, fotelje, danas diktatori, autokrati. Nekad drzavni neprijatelji, nacionalisti, rusofili, danas gradjani, demokrati, patrioti. Sve u tri mjeseca
Ranja mis

20. 03. 2018 - 07:03

To ne dobro, sad ce jedna polovina glasati SDP.
zoro zagarcanin

20. 03. 2018 - 07:21

Da c'ek ne vjeruje,do juce su bili u vlasti 20 godina .Mora da je KRIVI pisao onu poruku n BOJANICU za PIPUNA sto ide u SPUZ,,k'a junak i cojurina. Na izborima SDP ,ODE U POLITICKU LIKVIDACIJU.
Pecicanin

20. 03. 2018 - 07:34

Krivokapicu izrodi kao ti treba da se povucu iz politike a ne da se brukaju svakodnevno. Kada je u pitanju g dja vuksanovic smatram da je koristite kao zrtveno jagnje. Uostalom izbori ce pokazat ko je u pravu.
Joveta

20. 03. 2018 - 07:56

To kaze SDP koji je debelo ispod parlamentarnog cenzusa.Pa da im vjerujemo.Vjerujte i ne postavljajte pitanja.
Gledali

20. 03. 2018 - 09:23

smo gospodina Krivokapica u boljim izdanjima.Ovo sada ne lici na ta vremena.Posto je ovako dzentlemenski isturio Draginjicu sad pristizu i ovakve izjave.Ipak procjene su mu prilicno tanke.Sve ih je bas juce Djukanovic rasteretio.I ambasadu,i plavi concern,i analiticare,i dusebriznike,i pokusaje nedisciplinovanih u DPS-u,i tajkune ,i masone, i rotare,i puno, puno drugih...Najvise one, koji su se bas solidno ovajdili u prethodnom period,a sada im on negdje smeta.Najvise bi voljeli,kako kazu da se malo odmori,a da nam se oni pokazu u pravom svjetlu.Ovo je jedna ,vjerujem,pokazace se, od dobrih politickih odluka.Srecno u novu sigurnu pobjedu
Slazem se

20. 03. 2018 - 10:21

Posebno su interesantni ovi novi tajkuncici.Oni koji osamdesetih nijesu imali pepela na m..a.Nijesu ima li za burek kod Sutahamze u ulici Slobode.Sad ih mozete vidjeti kako mirisu cepove i muckaju skupa vina.I normalno posto su se napunili ,sve znaju,i postavljaju standarde. Malo se, cini mi se, varaju.
Vasojevic

20. 03. 2018 - 10:13

Jedno jeste istina a to je da DPS kao partija nije bila u stanju da za skoro 30 godina izrodi nekog ko bi bio slican Djukanovicu.To govori mnogo o DPS u kakva je partija.Milo, Si Djao Ping, Causesku, Kim Dzun , Luaksenko i slicno drustvo.U takvim zemljama medu kojima je i Crna Gora ne moze se govoriti o demorkatiji.
psihijatar

20. 03. 2018 - 14:52

Dje ti je tu Putin vasojevicu kuco
CRNOGORSKI 007

20. 03. 2018 - 11:03

OVI IZ SDP ,KAO DA IZ NJIH GOVORE CETNICI.JA SAM MISLIO DA NE POSTOJE VISE ,DA SU SE UTOPILI U DF,SAD MI JE JASNO NECE IH NI OVI IZ DF.PAMETNI.
Novi komentar