Počeo trodnevni NATO panel za protivvazduhoplovnu i raketnu odbranu

U podgoričkom hotelu „Hilton“ danas je počeo trodnevni NATO panel za protivvazduhoplovnu i raketnu odbranu (Panel on Air and Missile Defence - PAMD).
Objavljeno: 20. 03. 2018 - 12:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Panel je jedna od radnih tijela Komiteta za protivvazduhoplovnu i raketnu odbranu (Air and Missile Defence Committee - AMDC) koje je zaduženo za izradu prijedloga dokumenata iz nadležnosti Komiteta AMDC.

Sastanku prisustvuju predstavnici NATO članica, vojnih autoriteta (IMS, ACT, AIRCOM) i NATO stručne organizacije za oblasti protivvazduhoplovne i raketne odbrane.

Panel ima dvije aktivnosti - proljećni plenarni sastanak i radionicu. Plenarni sastanak je prilika da se sagledaju rezultati rada od prethodnog sastanka i razmotre pitanja i zadaci kojima će se Komitet i Panel baviti u narednom periodu, dok će radionica biti posvećena studiji o združenim vazduhoplovnim snagama (Joined Air Power Following The 2016 Warsaw Summit - Urgent Priorities).

Učesnici će obići Vazduhoplovstvo Vojske Crne Gore i Vazduhoplovni operativni centar koji će biti dio NATO integrisanog sistema protivvazduhoplovne i raketne odbrane (NATO integrated Air and MISSILE defence system - NATINADMS).

 

Komentari: 3

gubljenje vremena

20. 03. 2018 - 12:55

Putin rece i pokaza da nema obrane od satane i sarmata . Jedino nas vadi sto ne vredimo troska .
Bjaka za malu djecu

20. 03. 2018 - 20:27

Pricam ti pricu, kao nekada i Americki Rat Zvijezda.
Мирослав Ђукић

20. 03. 2018 - 15:30

Био једном један хотел, тамо где је сада - панел!
Novi komentar