Karleuši prijeti i do pet godina zatvora

Više javno tužilaštvo Srbije je u zvaničnom saopštenju navelo da je u toku pretkrivični postupak protiv više javnih ličnosti koje se protive vakcinaciji djece kako bi stali na put širenju histerije o štetnosti MMR vakcine.

Objavljeno: 20. 03. 2018 - 12:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Ni u ovom, kao ni u bilo kom drugom predmetu, neće biti ustupaka niti izuzetaka u smislu utvrđivanja krivične odgovornosti i krivičnog gonjenja onih lica koja su izvršila neko krivično djelo’’, navodi tužilaštvo, prenosi N1.

Oni nisu naglasili o kojim javnim ličnostima pričaju, ali među njima su sigurno Jelena Karleuša i Maja Volk, ali još 41 druge osobe.

“Oni su svojim javnim nastupima, Maja Volk, Karleuša i ostali pozivali da se ne vakcinišu djeca, ali to je imalo konsekvence, a javne ličnosti moraju da znaju da zbog svoje pozicije imaju veću ogovornost nego neki anonimusi kroz Fejsbuk grupe i tako dalje”, kaže doktor Tomislav Stevanović.

I nakon saopštenja javnog tužilaštva, Jelena Karleuša čvrsto stoji iza svojih riječi, pa je sinoć na Twitteru ponovo pozvala roditelje da se bore za pravo izbora.

“Ponoviću, ne postoji epidemija malih boginja. Ni jedan zvanični institut tako nešto nije proglasio. Male boginje nisu smrtonosna bolest, a mogu ih dobiti i vakcinisani. MMR vakcina je potencijalno opasna za mnogu djecu i roditelji moraju da imaju pravo na izbor kao u svijetu’’, napisala je pjevačica.

Komentari: 5

Мирослав Ђукић

20. 03. 2018 - 14:01

6255Вакцинисти су ударили на Јелену Карлеушу, као на особу преко које желе да компромитују покрет против присилне вакцинације. Уместо тога, они испадају смешни! У бившој СФРЈ је изазивање панике проношењем дезинформација о наводној епидемији била кривично дело!
@

21. 03. 2018 - 13:17

U SFRJ je nevakcinisanje djece bilo krivicno djelo a inace njeno znanje o medicini je ravno mojemu a ja znam samo da se tableta stavi usta i sa malo vode popije.Slusajuci Josipu Lisac znam da Karleusa nije ni neka pjevacica tako da je njeno misljenje bito samo nepismenima ali i njihova djeca imaju pravo na zastitu.
Janica Matova Brograd

20. 03. 2018 - 14:07

E tako vam se "usirilo"kao što pričate istinu!
Dan D

20. 03. 2018 - 18:16

Sve je u pravu gos JELANA KARLEUŠA , NAŠE ZDRAVSTVO TREBA DA IZBACI SVU ,,HEMOTERAPIJU I VAKCINISANJE DJECE, VELIKI SVETSKI KONCERNI KOJI PROIZVODE LJEKOVE PROFITIRAJU VISE NEGO NAFTNE KOMPANIJE ŠEL Ii BP , A ZA UZVRAT DOBIJAMO BOLESNU DJECU I UMRLE POSLIJE HEMO TERAPIJA ,
Mišo

20. 03. 2018 - 18:23

Jedna od većih blamaža srpskih vlasti. Ovo je skandal vrlo širokih razmera. Baš me zanima hoće li se oglasiti HRW ili Helsinški odbor? Žestina i apsurdnost reakcije navodi me na pomisao da ni podaci o epidemiji nisu tačni već da su štelovani za potrebe farmaceutske industrije. Niko ozbiljan nije protiv vakcina, ali kakvih vakcina. Da li naša deca treba da dobijaju vakcine sa više nego značajnom koncentracijom žive i aluminijuma. Nisam slušao ni Volk ni Karleušu ali verujem da su one za slobodu izbora a ne protiv vakcinacije. Da ne govorimo o okolnosti da će njima (možda) da se sudi, a predsednicima Srbije niko nije ni pokušao da sudi za (1) I Tito je ćopao pred smrt; par dana pre atentata na Đinđića, izrekao Nikolić ili (2) neka ubiju jednog Srbina, mi ćemo za jednog Srbina ubiti 100 Muslimana (Vučić) ili (3) Ja se nadam da će Srbija imati snage da rodi još jednog Pavla Đurišića (glumac Danilo Lazović)
Novi komentar