Novi Golf benzinac "troši" kao dizelaš

Automobil je opremljen novim 1.5 benzinskim motorom sa tehnologijom deaktiviranja clilindara (ACT), koja dodatno smanjuje potrošnju goriva.
Objavljeno: 20. 03. 2018 - 13:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

Volkswagen tvrdi da je nova verzija Golfa, model 1.5 TSI ACT Bluemotion ekonomičan koliko i odgovarajući Golf sa dizel motorom, a uz to košta manje. 

Automobil je pogonjen četvorocilindarskim 1.5 litarskim turbo benzincem sa 130 konjskih snaga koji je predstavljen 2017. godine. 

Motor je opremljen ACT (Active Cylinder Management) tehnologijom koja omogućava deaktiviranje 2 od 4 cilindra u vožnji, čime se smanjuje potrošnja goriva.

Takođe, novi motor ima "eco-coasting" opciju, koja omogućava da se automatski privremeno isključi u vožnji pri brzinama do 130 km/h, kada vozač podigne nogu sa papučice za gas. 

Time se ostvaruje dodatna ušteda u potrošnji goriva, a ova funkcija dostupna je samo u verziji sa opcionim, sedmostepenim automatizovanim mjenjačem sa duplim kvačilom (DSG). 

Dok je motor isključen, svi električni sistemi na vozilu nastavljaju da normalno funkcionišu, zahvaljujući dodatnoj litijum-jonskoj bateriji koja obezbjeđuje energiju za napajanje.

Volkswagen tvrdi da se zahvaljujući "eco-coasting" modu uštedi 0,4 l/100 km. 

Prema fabričkim podacima, VW Golf 1.5 TSI ACT Bluemotion sa DSG mjenjačem u kombinovanom režimu vožnje prosječno troši 4,8 l/100 km, a na otvorenom putu 4,0 l/100 km. 

Volkswagen će ovaj motor ponuditi u više svojih modela, a u Evropi je već dostupan u Golfu, u hečbek i karavan varijantama.

Komentari: 1

Objektivni

20. 03. 2018 - 14:36

Cijena ??
Novi komentar