Pretresi na osam lokacija u Podgorici

Pronađena municija, narkotici, sredstva komunikacije...

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, izvršili pretrese na osam lokacija i tom prilikom pronašli i oduzeli izvjesnu količinu municije i opojnih droga, lap top, sredstva komunikacije i druge predmete - saopšteno je iz Uprave polcije. 
Objavljeno: 20. 03. 2018 - 14:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nakon ovog pretresa, protiv jednog lica podignuta je kriivčna prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će protiv jednog lica biti podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotreba droga.  

''Naime, službenici CB Podgorica su, 20.03.2018. godine, u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, a postupajući po prethodno pibavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršili pretrese na osam lokacija koje koriste: M.V. (31), I.L.(45), D.B. (30), Ž.D. (39), J.D. (35), N.K. (35) i A.H. (28). Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli sedam mobilnih telefona, od kojih je jedan kriptovani marke „Blackberry“, lap-top, tablet, eksternu hard memoriju, kao i izvjesnu količina opojne droge i municije'', stoji u saopštenju UP. 

Kako dodaju, oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. 

''Protiv N.K. policijski službenici će nadležnom tužiocu podnijeti krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 
Protiv Ž.P, koji se u momentu pretresa zatekao u stanu koji koriste D.B. i Ž.D. biće podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga. Kod njega je pronađena izvjesna količina narkotika i predmeta koji se koriste za konzimiranje i obradu opojnih droga'', navodi se u saopštenju. 

Komentari: 0

Novi komentar