CGO

Današnja smjena kao nastavak ofanzive DPS-a na nezavisnost RTCG

Današnja smjena dr Vladimira Pavićevića i izbor Ivana Jovetića za novog predsjednika Savjeta RTCG, nastavak su političke ofanzive Demokratske partije socijalista na nezavisnost RTCG - poručuju iz CGO-a.
Objavljeno: 20. 03. 2018 - 17:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Na prvoj sjednici uz učešće novih članova Savjeta RTCG, Ivana Jovetića i Gorana Sekulovića, realizovan je partijski zadatak i na čelo javnog servisa doveden nekadašnji član Komisije DPS-a za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije. Ovim je zaokružena druga faza preuzimanja RTCG započeta smjenom nepodobnih članova Savjeta Nikole Vukčevića i Gorana Đurovića i dovođenjem partijskih saradnika Pajovića, Jovetića i Sekulovića'', navodi se u saopštenju.

Oni smatraju da je današnja smjena pokušaj DPS-a da RTCG vrati pod svoju kontrolu.

''DPS je čvrst u namjeri da i ovu instituciju koja je počela pokazivati znake samostalnosti vrati pod svoju kontrolu. Ni dobronamjerni pozivi vlada država partnera Crne Gore, više puta saopšteni javno i diplomatskim kanalima, nisu urodili plodom, a DPS je, kao što smo i najavili, odlučio da svoj naum realizuje do kraja. Izražavamo zabrinutost da će se proces preuzimanja RTCG dovesti do kraja razrješenjem generalne direktorke Andrijane Kadije i direktora Televizije Vladana Mićunovića. Umjesto da proširuju medijske slobode i jačaju nezavisnost javnog servisa, a crnogorske vlasti ovim jasno pokazuju da ne žele da demokratizuju društvo, ali i da nema sumnja da žele da uspore proces pregovora'', zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 2

Mia

20. 03. 2018 - 18:38

Ovo pise ova Uljarevicka sto je studirala deset godina a onda resila da se bavi kvalitetom akademskih diploma, Univerziteta... Pa, stvarno to moze samo kod nas.
Iva

21. 03. 2018 - 21:09

Kadiju pod jedan,"demokratizacija drustva",pa kome bacate maglu u oci.Ubili ste nas s politikom Ranka Krivokapica i crne i zute,pa opozicija,nije imala kad da podje kuci da se presvuce koliko je gostovala na RTCG.Nemojte nam napadat inteligenciju,pa to je kriminal.Ogadili ste nam nacionalnu televiziju,treba vremena da se vratimo njoj.Kadiji pohvala samo za stil u oblacenju malo ga je popravila.
Novi komentar