U telefonskom razgovoru

Tramp čestitao Putinu pobjedu na izborima

Američki predsjednik Donald Tramp čestitao je danas ruskom kolegi Vladimiru Putinu pobjedu na predsjedničkim izborima, saopštio je Kremlj.

Objavljeno: 20. 03. 2018 - 19:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sagovornici su se, u telefonskom razgovoru, založili za saradnju dvije zemlje u obezbjeđivanju strateške stabilnosti i ograničavanju trke u naoružanju, navodi se u saopštenju, prenosi Tass.

"Generalno, razgovor je bio konstruktivan i poslovan, s fokusom na prevazilaženje problema koji su se nagomilali u rusko-američkim odnosima", saopštila je Pres služba Kremlja.

Navodi se da su Tramp i Putin tokom razgovora izrazili zainteresovanost za podsticanje ekonomske saradnje, s posebnim akcentom na energetski sektor.

„Dvije strane su se saglasile da razvijaju dalje bilateralne kontakte, između ostalog i u kontekstu promjena u američkom Stejt departmentu. Posebna pažnja je bila posvećena pitanju mogućeg sastanka na visokom nivou“, navodi Pres služba Kremlja.

Uz to, sagovornici su istakli značaj brzog napredovanja u rješavanju kriza u Siriji i Ukrajini, dodaje se u saopštenju.

Putin i Tramp su se saglasili i da bi trebalo koristiti samo mirne načine za ublažavanje tenzija na Korejskom poluostrvu.

"Dvije strane su izrazile zadovoljstvo zbog smanjenja tenzija oko Korejskog poluostrva i istakle potrebu za daljim dosljednim naporima u cilju rješavanja situacije mirnim, diplomatskim sredstvima", zaključuje Kremlj.

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je, poslije razgovora dva lidera, da oni nijesu razgovarali o trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja u Britaniji.

Komentari: 0

Novi komentar