Zbog slučaja malog Almira

Makedonija: Ministar pravde podnio ostavku

Na konferenciji za novinare u Vladi Makedonije on je izjavio da je ostavku podnio iz moralnih razloga zbog toga što je povjerenje u pravosuđe, koje je u posljednje vrijeme počelo da se vraća revizijom slučajeva "Sopot" i "Monstrum", ponovo "uzdrmano" kontroverznom odlukom u "slučaju malog Almira".
Objavljeno: 20. 03. 2018 - 23:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Osjećam da je u ovom trenutku ovo povjerenje uzdrmano u javnosti. Ali je uzdrmano i kod mene lično kada je prije nekoliko dana republički javni tužilac odlučio da prekvalifikuje tužbu u slučaju mali Almir. Tu kontroverznu odluku već su osporila četiri republička tužioca“, rekao je Saljiji, koji je kadar albanske partije DUI.

Kako je istakao Bilen Saljiji, zbog tog uzdrmanog povjerenja kod građana osjeća moralnu odgovornost da podnese ostavku na funkciju ministra, „ali ne kao akt neuspjeha, već akt koji će da bude u pravcu buđenja svijesti institucija i društva“.

Četvorogodišnjeg dječaka Almira iz Kumanova je 2016. automobilom pregazio sugrađanin Boban Ilić nakon rasprave sa negovim ocem u bolničkoj čekaonici u tom makedonskom gradu.

Optužnica je nedavno prekvalifikovana iz krivičnog dijela "ubistvo" u "saobraćajna nezgoda", što je izazvalo negodovanje djela javnosti, a tome su se javno usprotivila i četiri tužioca albanske nacionalnosti. Oštećeni smatraju da je dječak zgažen namjerno i da Ilić treba da odgovara za ubistvo.

 

Komentari: 0

Novi komentar