Djevojka Milana Kneževića

Magdelinić: Nanijeta šteta mojoj reputaciji

Tamara Magdelinić, djevojka Milana Kneževića, napisala je u podnesku dostavljenom Višem sudu da je cijeli ovaj slučaj nanio štetu njenoj reputaciji.
Objavljeno: 21. 03. 2018 - 10:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Očito u cilju moje diskreditacije i stvaranja predstave o mojoj involviranosti u cijeli slučaj bez ikakvog pravnog osnova, u medijima se danima pominjalo moje ime na način kojim je nanijeta šteta mojoj reputaciji, što, u krajnjem, predstavlja jedno od krivičnih djela protiv časti i ugleda, inkriminisano i Krivičnim zakonikom Crne Gore”, navodi se u podnesku koji je pročitala sutkinja Suzana Mugoša. Podnesak objavljujemo itegralno.
Povodom sudskog poziva za saslušanje u svojstvu svjedoka u krivičnom predmetu Ks.br.14/17, obavještavam Sud da, saglasno čl. 94 Zakonika o krivičnom postupku Republike Srbije (ZKP) i čl. 34 Ugovora između Crne Gore i Republike Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, koristim pravo da se ne odazovem pozivu koji mi je upućen. Ovu odluku donosim iz više razloga koji se, prije svega, odnose na neprofesionalno postupanje i očiglednu sklonost pravosudnih organa ka brutalnom kršenju zakona i ljudskih prava i, u skladu sa tim, postojanja realne opasnosti po moju bezbjednost. 
U ovu farsičnu priču o “Državnom udaru”, sa kojom nemam nikakve veze, ja sam uvučena brojnim zloupotrebama i kršenjem mojih prava na više nivoa, o čemu postoje jasni dokazi. 
Uz podsjećanje Suda da sam, po zamolnici Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore od 10. februara 2017. godine, saslušana 2. marta pred Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, tom prilikom mi je uskraćeno, zakonom obavezujuće, pravo da budem oslobođena od dužnosti svjedočenja, čime su prekršene odredbe ZKP-a (čl. 94. st. 1 i 3.). Pored toga, očigledno nestručnim i nesavjesnim postupanjem organa Tužilaštva Crne Gore, uz navođenje neistinitih podataka, dovedena sam u vezu sa ljudima koje nikad u životu nisam srela, pri čemu su o meni iznijete krajnje neprimjerene i uvredljive kvalifikacije zbog kojih sam bila izložena višestrukim neprijatnostima. Dokazi za ove tvrdnje nalaze se u spisima predmeta. Takođe, očito u cilju moje diskreditacije i stvaranja predstave o mojoj involviranosti u cijeli slučaj bez ikakvog pravnog osnova, u medijima se danima pominjalo moje ime na način kojim je nanijeta šteta mojoj reputaciji, što, u krajnjem, predstavlja jedno od krivičnih djela protiv časti i ugleda, inkriminisano i Krivičnim zakonikom Crne Gore.
U konačnom, čvrsto vjerujem da je od samog početka čitav slučaj, koji po važnosti i načinu na koji se odvija zadire u krucijalna društveno-politička pitanja, izmješten iz pravne sfere, čime su obezvrijeđena elementarna načela vladavine prava. Time je nepovratno bačena sjenka na legalitet i legitimitet čitavog procesa.
Zbog svega navedenog, a naročito imajući u vidu institucionalni progon koji se već dugo sprovodi nad pojedincima koji se bore za ostvarivanje svojih političkih ciljeva, uključujući i poslednju odluku Višeg suda kojom se odbija legitiman zahtjev Milana Kneževića za odlaganje služenja zatvorske kazne u jeku dvije izborne kampanje, ja ne mogu da imam povjerenje u crnogorske institucije, niti mogu da podržim i budem dio sudske predstave koju režirate prema, po pravni poredak, pogubnom scenariju.

Komentari: 20

Nk

21. 03. 2018 - 10:58

Kojoj reputaciji??? Kao joga instruktora, kursadzije, ili koordinatora u državnom udaru
Objektivni

21. 03. 2018 - 11:12

Je li to ova nece da svjedoči . ? Znači imaju je i ne smije da dodje . Jer da je cista eto joj sjajna prilika . Dodje u PG . Svasta kaze Katnicu i ostalima ako ne iznesu dokaze protiv nje . Sacuva i ojaca pomenutu reputaciju . I nazad u bgd da fenomenalnom reputaciju . Eto . Ps . Dobro ti jutro Pipune .
Objektivni

21. 03. 2018 - 11:12

Je li to ova nece da svjedoči . ? Znači imaju je i ne smije da dodje . Jer da je cista eto joj sjajna prilika . Dodje u PG . Svasta kaze Katnicu i ostalima ako ne iznesu dokaze protiv nje . Sacuva i ojaca pomenutu reputaciju . I nazad u bgd da fenomenalnom reputaciju . Eto . Ps . Dobro ti jutro Pipune .
Tesla

21. 03. 2018 - 11:20

Nebih o detaljima jer je doticna pristrasna sto i razumijem. ALI - ako vec razmisljate o vasoj reputaciji i nasli ste shodno da komentarisete da je cijela prica o drzavnom udaru jedna farsa onda nema stu da se kaze.Ukratko - trazili ste gledajte. Dali ste vaseg "emotivnog"partnera pitali dali je vodio racuna o vasoj reputaciji za vrijeme njegovog "primjernog" ponasanja na ulici i tv a da ne pominjem umijesanost u cijelu pricu drzavnog udara.Kad je tako nevin cemu cijela maskarada i ponizavanje institucija sistema?Posto je pripada DF-u je zasticena sorta? Na kraju vi kao pravnik znate da izjava "legitiman zahtjev Milana Knezevica za odlaganje ...." je apsurdna i glupa te pravno neutemeljena. Zato vas na kraju molim ostavite ove gluposti za vaseg partnera kojem mozete pricati uz casu vina i jesenjem suncu nedje u Zeti.Naravno za nekih 4 mjeseca.
jesenjin puskin sa pracku

21. 03. 2018 - 11:52

Kolko znam neko ko je u srodstvu sa optuzenim moze bez velikog obrazlaganja da odbije da svjedoci. Zasto bi se ona kao drzavljanin Srbije motala po nedodjijama i kaljala obucu ? A da je montenegrija jedna neprijateljska i istini i pravdi nenaklonjena sredina je poznato svakom ko je realan .
Tesla

21. 03. 2018 - 12:52

Tacno je da moze. Ali ako je tuzilac drugog misljenja onda nema sta tu da se kaze. Vama jednoj grupi stvarno nije jasno da se odje radi o jednom od najgorih kriminalnih radnji za koju covjek moze biti osumnjicen ili osudjen. Normalan covjek, a narocito neko ko nema nikakve veze sa time rado ce saradjivati sa tuziocem odnosno pravosudjem.A da ne govorim o nekom politicaru.Zamislite samo kakva bi to trijumfalna pobjeda bila za Knezevica i njegov DF.Ali nije. Sto se vise u detalje ide to vise prljavog vesa na povrsini ispliva.....
@

21. 03. 2018 - 13:05

koliko bolesna konstatacija MOTALA PO NEDODJIJAMA I KALJALA OBUCU.Pretpostavljam da si bio jedino u Beogradu ono kad si bio na lijecenju inace bi bas znao da samo mi Mediteran s Srbija je vecinom kaljuga osim onih nekoliko deseteina suncanih dana.Da si gi bidnuo u Leskovac ili Nis s moz da budne i u Zrenjanin vidio bi mnogo bujede kaljuge i siromastine.MOZ DA BIDNE NE MORA DA BUDNE.. DA GI JE..S
lijecio se ti dabogda

21. 03. 2018 - 13:40

pu pu pu evo se vuckam za uvo !!! Naucila me rahmetli baba . Zdrav sam kao dren na tvoju veliku zalost a obisao sam Europu (pa i Srbiju) uzduz i popreko tako da mozes samo da mi zavidis .
Pecicanin

21. 03. 2018 - 13:49

Sve nam rece o doticnoj samo nam ne rece je li srpkinja porijeklom iz Bogaja ili Dapsica. Toliko o njenoj lojalnosti prema Crnoj Gori. Bas kao i njen ljepotan pipun.
Draško

21. 03. 2018 - 13:51

Mislim da nijesu u srodstvu... Ali.ako slučajno jesu, e onda... prave rodoskrvnuće, zar ne?
Slucajno tu

21. 03. 2018 - 12:25

Oh ljepoto ko ti obraz i reputaciju uze. A makse castiti. Ne klapi ka ti partner, no skim si takav si, zato nemozes bolje.
Ćalasan

21. 03. 2018 - 12:27

POŠTOVANA DAMA je samu sebe uvukla u ceo slučaj. Ako sve to nije željela mogla je dati Izjavu na zahtjev Suda i kraj. Međutim ona daje osude,ocjene, uvrede institucija CG a onda se ljuti što je njeno ime u javnosti. Mlada dama očiglrno nije samo slučajni prolaznik...Teško je biti samo malo trudna...?
Tesla

21. 03. 2018 - 13:21

@Calasan -Pa to je ocigledno. Nasla je za shodno da komentarise i olajava a misli na svoju reputaciju.Ma daj, kome ona to prica?
cak neka si u pravu

21. 03. 2018 - 13:48

Jednostavno moze joj se i ona pametno koristi to pravo . To sto su joj nasli u telefonu strani poziv ne znaci apsolutno nista . Mene na dnevnoj bazi greskom il namjerno nazove po neki nepoznati i nezeljeni strani broj . Ko joj garantuje da joj vlast nece poslati nekog iz svojih kriminalnih klanova da je muci ili siluje ? Zasto da ide u kriminalnu jazbinu ?
Telefon Šišmakova

21. 03. 2018 - 14:14

Ti reče da to što su joj u telefon našli strani poziv ne znači ništa. E, blago tebi sa tvojim mozgom. Još kako ima veze jer je taj telefon Šišmakova, glavog organizatora terorizma. Kako baš nju slučajno da pozove,l a pored nje je Pipun. Nema sumnje, da je ona bila veza između Šišmakova i Pipuina. I nju bi trebalo u optužnicu.
bosiljka

21. 03. 2018 - 13:18

Pušti sad tvoju reputaciju, no znaš li kako nam je Pipun osvanuo?
Vanja Vulic

21. 03. 2018 - 17:11

Mislis li da joj je stalo,on je njoj(njim obican(kurir),"djevojka",ni dj,od djevojke,pipun je nosio vino,koliko se vidi pio je samo vodu.
Maja

21. 03. 2018 - 17:39

Sa toliko godina,a jos ju drugi izdrzavaju,kakva "reputacija",u CG takve osobe nazivamo "sponzoruse" ili "besposlicarka".
+

21. 03. 2018 - 22:57

Gospodjice Maja, i sponzoruse imaju reputaciju, bre!
Bukovik

22. 03. 2018 - 00:21

A jes vala, imala je reputacije i za pozajmit, poštena, mudra, umiljata, bistra, vidjena, otmena, a i IQ je imala malo veći od Marice Perove! Čudo od žene!
Novi komentar