Pretresi u Glavnom gradu

Podgorički kamataši na udaru policije

Pripadnici kriminalističke policije od jutros pretresaju objekte koje koriste bezbjednosno interesantne osobe. Kako je kazano Portalu Analitika, na udaru policije su osobe koje su u policijskim evidencijama vode kao kamataši i osobe bliske njima.
Objavljeno: 21. 03. 2018 - 11:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kazano nam je da se pretresi objavlju u objektima kod Aleksandra Šćepanovića, Damira Šiševića, Nenada Tomkovića, Radosava Tmušića, Zorana Batrićevića, Nikole Vučinića, Darka Keković i Milan Rončevića.

Prilikom racija, policija je oduzela novac, sveske sa listama dužnika, fiktivne ugovore…Svi pomenuti su privedeni na informativni razgovor.

Prema nezvaničnim procjenama, u Crnoj Gori se oko 200 lica bavi ovim poslom i oni ostvare godišnji profit do čak 70 miliona eura.

Problem zelenašenja prepoznat je kao jedan od prioritetnih i rastućih problema u Crnoj Gori. Posebnu težinu ovom problemu daje to da neraščišćeni odnosi između zelenaša i dužnika najčešće dovode do izvršenja brojnih drugih krivičnih dijela prvenstveno iz oblasti krvnih delikata sa elementima nasilja, podmetanje požara ili eksplozivnih naprava, prijetnji, iznuda, ucjena ili otmica, pokazuje policijska procjena opasnosti od organizovanog kriminala SOCTA.

 

Komentari: 1

Pile malo

21. 03. 2018 - 12:27

Ih koliko ih je ali sa ostalima saraduje policija pa ih ne diraju. Neki su prijavljivani pa su bez provjere u tuzilastvu odbacivane optuzbe. Ti imaju nekretnina otetih naravno koliko volis, nista ne rade ili imaju fiktivno neke sitne poslice ali nasi tuzioci su ili nesposobni ili uzimaju mito pa sve prijave odbace.
Novi komentar