Crnogorski naučnik

Hajduković: Opozicija prokockala šansu, Đukanović sigurno pobjeđuje

Opozicija je prokockala sigurnu pobjedu i Milo Đukanović će već u prvom krugu glasanja postati prvi predsjednik u svijetu, koji je to zvanje dobio na poklon od opozicije, smatra fizičar Dragan Hajduković.
Objavljeno: 21. 03. 2018 - 11:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Hajduković, koji je najavio da će se kandidovati na predsjedničkim izborima, kazao je da je više od polovine građana nezadovoljno sunovratom Crne Gore iza koga, kako je naveo, stoje Đukanović i njegovi tajkuni.

On smatra da bi sa takvim nezadovoljstvom građana, Đukanovićev poraz bi bio neizbježan, da su u opoziciji postojali sloga, mudrost i briga za Crnu Goru. 

„Nažalost, mislim da je opozicija prokockala sigurnu pobjedu i da će Đukanović već u prvom krugu glasanja, postati prvi predsjednik u svijetu koji je zvanje predsjednika dobio na poklon od opozicije“, rekao je Hajduković. 

Loš rad opozicionih lidera, prema njegovim riječima, opterećuje opozicione kandidate sa tri, nenadoknadiva minusa.

„Opozicioni lideri su višemjesečnim mrcvarenjem i završnom poluslogom, razočarali glasače opozicije do te mjere da neki neće ni izaći na izbore“, naveo je Hajduković.

On je kazao da je (Mladen) Bojanić ranjiv jer ne može da računa na nekoliko procenata ukupnog biračkog tijela opozicije, dok (Draginja) Vuksanović ima prednost u odnosu na Bojanića.

„Nažalost, Vuksanović dolazi iz partije koja je čitavu deceniju bila Đukanovićev saučesnik u uništavanju Crne Gore i to joj automatski oduzima jedan dio ukupnog biračkog tijela opozicije“, dodao je Hajduković.

On je kao minus istakao to da opozicija kao skup vrlo prosječnih partija i lidera nema viziju razvoja Crne Gore, niti o njoj razmišlja.

„Zbog ovih minusa i samo prividne sloge i iskrenosti među liderima opozicije, ni Bojanić ni Vuksanović ne mogu računati na glasove cjelokupnog biračkog tijela opozicije. Još manje u tome mogu uspjeti ostali kandidati“, rekao je Hajduković.

Da bi on bio kandidat, kako je naveo, trebalo bi u preostala četiri dana da skupi po 700 potpisa dnevno.

"To je malo vjerovatno, ali ipak ohrabrujem građane da do zadnjeg trenutka nastave da mi šalju potpise", rekao je Hajduković dodajući da uz moguća nova odustajanja, kao Blažićevo, neće biti premnogo kandidata.

Hajduković je kazao da želi da Đukanović izgubi izbore jer bi, prema njegovim riječima, poraz prvog čovjeka DPS bio kraj apsolutističke i štetočinske vlasti vladajuće partije. 

"Nesposobnost i nesloga opozicionih lidera još jednom vode u poraz. Crnogorsa tragedija i sunovrat se nastavljaju, a mogli su ovo biti pobjednički izbori“, zaključio je Hajduković.

Komentari: 11

Jana

21. 03. 2018 - 11:55

Naravno da pobjedjuje, ko bi drugi.
koyot

21. 03. 2018 - 11:57

Ma kakva opozicija, totalni nesposobnjakovici.
Meho

21. 03. 2018 - 12:05

Ko o čemu, srbi o istini, a nije dobio na poklon od opozicije Milo ništa! Građani su ti koji glasaju, a većina građana države Crna Gora su za Mila! Milo do pobjede!
Bodin

21. 03. 2018 - 12:41

Mogli ste i ovakav naslov da napravite na osnovu onoga što je čovjek rekao: Hajduković: Građani nezadovoljni sunovratom Crne Gore iza koga stoji Đukanović i njegovi tajkuni
Meho

21. 03. 2018 - 14:22

Da nijesu zadovoljni ne bi glasovali za Mila! Možda ti tvoji u srbiji i rusiji nijesu zadovoljni, sreća pa su u državi Crna Gora manjina!
Ciljevi nemaju sansu

21. 03. 2018 - 13:59

Gospodin Hajdukovic ima politička ubjedjenja koja proizlaze iz emocija. Na sreću svih gradjana Crne Gore njegovi ciljevi nemaju šansu.
Komedija

21. 03. 2018 - 19:22

Koja si ti komedija ruralna. Po tvom misljenju je sreca sto mafija ima sansu da iznese svoje ciljeve u CG. Kad pametnom ne dajemo da progovori i da se pita sta drugo ocekivati osim ovakvo stanje kakvo jeste. Nemas kapaciteta da razumijes ni 1 promil onoga sto je u njegovoj glavi a imas odvaznosti da takav komentar napises. Stidi se!
Djedo

21. 03. 2018 - 14:02

U Crnoj Gori nema zdrave opzicije i normalno je da Djukanovic ima apsolutnu podrsku gradjana
Felix

21. 03. 2018 - 14:31

U pravu je najvjerovatnije ali i ako krene da gubi ima DPS spremnu opciju i za to, samo sad će vjerovatno Bečića i Krivokapića osumnjičiti za novi " Državni udar " ali u saradnji sa Komusntičkom Partijom Kine radi uvođenja komunizma !
VogBa

21. 03. 2018 - 15:59

Ako Milo pobjedi ovaj put ja da njacem ko magarac :)
Wilkins

21. 03. 2018 - 22:16

Potpiši se punim imenom i prezimenom, to je jedini način da održiš OBEĆANJE. Njakanje će ti se čuti sve do Srbije.
Novi komentar