DPS: Grubo kršenje standarda i novinarske etike

Prilog koji je juče emitovan u Dnevniku 2 i 3, a odnosi se na smjenu predsjednika Savjeta RTCG-a, predstavlja grubo kršenje profesionalnih i etičkih standarda od strane uredništva Javnog servisa, ocijenili su dans iz Demokratske partije socijalista.
Objavljeno: 21. 03. 2018 - 13:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

U saopštenju DPS-a se navodi da je izvještavajući o smjeni predsjednika Savjeta RTCG, uredništvo zakonsku odluku jednog nezavisnog tijela smjestilo u kontekst predsjedničke kampanje, i to tako što su, kako tvrde, u Dnevniku emitovane reakcije opozicionih stranaka i NVO sektora koje su sadržale optužbe i uvrede na račun DPS i njegovog predsjedničkog kandidata.

“Napominjemo da niko iz RTCG nije kontaktirao Demokratsku partiju socijalista i tražio komentar na niz kleveta emitovanih u prilogu. Smatramo da je ovakvim pristrasnim i diskriminatorskim odnosom prema najjačem subjektu na
političkoj sceni, rukovodstvo RTCG neke druge interese stavilo iznad javnog interesa. O ovom grubom kršenju standarda i novinarske etike obavijestićemo OEBS, AEM i Savjet RTCG”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Komentari: 5

sramno

21. 03. 2018 - 13:22

Sramno je sta radi tzv javni servis. Opozciono glasilo
RTCG

21. 03. 2018 - 13:44

Nije javni vec privatni servis grupe ne profesionalaca u novinarstvu, ovo je velika bruka za sve zapošljene, ali i to ce se brzo završiti.
Micunovic

21. 03. 2018 - 14:36

i zbori i tvori Srpkinja ga jos radjala nije.Evo i usnuli DPS se konacno probudio.Postovana gospodo,ako su kod vas kamere zasto to zloupotrebljavate.Koga jos interesuje sta se raspravlja na vec cuvenom Savjetu Javnog servisa koji je u kontinuitetu cetvrti od cetiri takmicara sa vise od 700 zaposlenih.Kad se cuju diskusije sve same novinarske gromade,drze se lekcije,olicenje casti,postenja,novinarske etike i standarda.I usput onako Vijesti i preporuka da je to vrh vrhova,do sada nevidjeno ,BBS,tapija na istinu.Zaboravljaju da su nastali uz punu podrsku vlasti ,kada su onako krupni puzili kod Djukanovica i najcesce ruzili gotovo polovinu Crne Gore koja nije bila za samostalnu drzavu.Sramotno ruzili ljude koji su imali svoje misljenje pa makar bilo i pogresno.To se ne zaboravlja.I to je sve moglo sa malo vise ukusa.Ustvari o ukusu je rijec.Tri sam dana plakao kad sam saznao da Triglav nije u Crnoj Gori...
Petar

21. 03. 2018 - 15:09

RTCG odavno ne postuje novinarsku etiku nego rade sta im narede iz opozicije, obojani su skroz opoziciono a mi ih ne placamo da bi nam prenosili obijane vijesti i da nas lazu !
Očajno

21. 03. 2018 - 15:40

Licemjerno, zlurado i primitivno obračunavanje i opanjkavanje kolega je znak da su trenutni urednici i njihovi novinari došli do kraja mračnog tunela, đe su ih ubačili a potom i ostavili, njihovi mentori iz nevladinoig i antivladinig i antidržavnog kupea. Sramota je kako ubijaju i ono malo novinarstva što im je ostalo.
Novi komentar