KCCG: Fatić istupima na Fejsbuku ruši ugled profesije

Klinički centar Crne Gore osudio je istupe hirurga, Nikole Fatića, koji danima unazad kritikuje ovu zdravstvenu ustanovu na Fejsbuku.
Objavljeno: 21. 03. 2018 - 13:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako su kazali iz ove zdravstvene ustanove, Fatić svojim istupima na društvenim mrežama ruši ugled ljekarske profesije.

Podsjetimo, Fatić je prije nekoliko dana udaljen sa posla do okončanja disciplinskog postupka koji se u toj ustanovi vodi protiv njega.

Mediji su pisali da je ovaj hirurg suspendovan s posla zbog nepoštovanja protokola, jer je navodno namjeravao da operiše pacijentkinju bez odobrenja dežurnog hirurga, pripreme i neohodnih medicinskih pretraga.

Na novinske napise Fatić je reagovao brojnim demantima na društvenim mrežama za koje KCCG ističe da su “istupi koji su do sada nezapamćeni u crnogorskom zdravstvu”.

“Ovo za posljedicu ima nepovjerenje građana u stručni i profesionalni rad ljekara zaposlenih u KCCG koji časno nose teret odgovornosti svog poziva. Budući da je postupanjem Fatića, prije svega narušen ugled i poštovanje ljekarske profesije i medicinske etike, to smatramo da je bila neminovna reakcija Ljekarske komor Crne Gore, koja je izostala”, istakli su iz ove ustanove.

Komentari: 1

ROVCANIN

21. 03. 2018 - 19:16

Ovo mora da je potomak cuvenog Sava Fatica,gde ce kruska nego pod krusku.
Novi komentar