Robi Vilijams

U glavi imam bolest koja hoće da me ubije

Poznati pjevač Robi Vilijams javno je progovorio o svojoj borbi sa mentalnom bolešću i svom mentalnom zdravlju. Bivši član boj benda Tejk det, u velikom intervjuu koji je dao za britanski dnevnik San, rekao je da se sa mentalnim problemima bori već duže vremena.
Objavljeno: 21. 03. 2018 - 23:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Ja imam bolest koja želi da me ubije i koja se nalazi u mojoj glavi, pa zato moram da se čuvam od toga. Ponekad me potpuno preplavi, a ponekad predstavlja upravo ono što mi je potrebno na pozornici." 

"Ali većinu vremena sam sasvim normalan - i vodim normalan život. Pokušavam da se izborim sa iskušenjima i nevoljama koje se dešavaju između mojih ušiju", rekao je Vilijams. 

Prvi put je shvatio da ima problema sa mentalnim zdravljem kada je imao 19 godina. Tokom ranih dvadesetih uspio je da se otrijezni, ali se kasnije, u nekoliko navrata, vraćao alkoholu i drogama. Konačno, na svoj 33. rođendan, 2007. godine, Robi Vilijams je otišao na rehabilitaciju, ubijeđen da ga samo "24 časa dijele od smrti". 

Tada je imao problema sa anksioznošću, kilažom i strahom od nastupa i pozornice.

Osim o svom zdravlju, Vilijams je u intervjuu govorio i o svom velikom prijatelju i uzoru Džordžu Majklu, za koga kaže da mu nedostaje, kao i da ga je Majklova smrt natjerala da preispita svoj život.

"Da li je to bila 2016. godina, kad su svi poumirali? Bila je to užasna godina, tada je svako izgubio svog heroja. I tada, sa 43 godine i dvoje djece, shvatiš da nisi besmrtan...". 

"Ono kroz što sam ja prolazio bilo je veoma blizu... Bio sam, mnogo puta, veoma blizu... Bio je to sličan rolerkoster, zaista. Nedostaje mi Džordž, volio bih da je ovdje", rekao je Vilijams. 

Krajem prošle godine, Robi Viljams je bio prinuđen da otkaže turneju. Tada je proveo nedjelju dana na intenzivnoj njezi, pošto su mu prethodno doktori pronašli abnormalnost na mozgu koja je "ličila na krvarenje". 

"Bolest me je konačno natjerala da shvatim da imam 43 godine, jer čak i ako imaš sve što ja imam - nisi nepobjediv. Od sada ću mnogo ozbiljnije brinuti o svom zdravlju", zaključio je Vilijams.

Komentari: 0

Novi komentar