Reakcije iz Rusije

DNP: Ruska stranka traži bezuslovno oslobađanje Kneževića

Demokratska narodna partija je saopštila da su povodom odlaska na robiju predsjednika DNP Milana Kneževića stigle i reakcije iz Ruske Federacije, objavljene na sajtu partije “Rodina” iz Voronježa, na fejsbuku i nezavisnom društveno-političkom ruskom portalu “Četiri pera” iz Voronježa.
Objavljeno: 22. 03. 2018 - 13:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Pod naslovom “Milan Knežević žrtvovao vlastitu slobodu radi slobode Crne Gore”, 20. marta je saopšteno da se Knežević “u pratnji svojih pristalica, kolega i lidera Fronta Mandića i Medojevića dobrovoljno javio na odsluženje četvoromjesečne robije povodom sukoba sa policijom 2015. godine, kada je lično postao žrtva prebijanja i dospio u bolnicu sa teškim povredama, pritom u besvjesnom stanju” , saopšteno je iz DNP-a.

Aleksej Žuravljov, deputat voronješke oblasti u Državnoj dumi, i lider partije “Rodina”, pozvao je crnogorsku vlast da bezuslovno oslobodi Kneževića, i prekine sa progonom svih saradnika DNP-a i DF-a, što, po ocjeni Žuravljova, predstavlja jedinu civilizovanu varijantu razrješenja zakomplikovane situacije:

“Ja i Knežević se odavno znamo. Godine 2016. 'Rodina' i DNP su potpisale Sporazum o saradnji. Otad naše partije aktivno uzajamno sarađuju prije svega po pitanju suprotstavljanja američkim uticajima u Istočnoj Evropi i širenju NATO.

Milan Knežević je jedan od najizrazitijih patriotskih, istinski narodnih lidera na Balkanu. On je ubijeđen da je istinska budućnost njegove otadžbine Crne Gore direktno povezana sa uspostavljanjem prijateljskih i uzajamno korisnih odnosa sa Rusijom. Zato se prozapadno orijentisane demokrate i plaše Kneževića, DNP-a i DF-a kao vatre. I nikakve represivne mjere neće ugasiti moćni plamen slovenskog suprotstavljanja američkim snagama! Partija 'Rodina' zahtijeva od Crne Gore bezuslovno oslobađanje Kneževića i prekid progona svih saradnika DNP-a i DF-a. To je jedina civilizovana varijanta razrješenja zakomplikovane situacije.“, saopšteno je.

foto-3

Ljubomir Radinović, predsjednik regionalnog ogranka političke partije “Rodina” Voronježa, i predsjednik Društva rusko-srpsko-crnogorskog prijateljstva “Slovenski most”, pridružio se apelu Žuravljova:

„Moj drug Milan Knežević je žrtvovao vlastitu slobodu radi slobode Crne Gore. Za svoju prorusku političku orijentaciju on služi zatvorsku kaznu na robiji. Ja se iskreno nadam da njegov požrtvovani postupak neće biti uzaludan, i da će on biti posljednja žrtva političkih progona na Balkanu. Bitno je naglasiti da Milan Knežević ne priznaje nelegitimnu odluku o ulasku Crne Gore u NATO i aktivno nastupa za ukidanje sankcija Rusiji. Želim da vjerujem da će predstojeći izbori za predsjednika Crne Gore označiti početak demokratskih promjena i političkog kursa u cjelini, i da će crnogorsko društvo dovesti do usaglašavanja, i jedinstva. Iskazujem punu podršku Milanu Kneževiću.“

Uz izjave Žuravljova i Radinovića, na sajtu “Rodina” objavljen je i analitički članak, iz kojeg izdvajamo sljedeće:

“U Crnoj Gori se nastavlja krivični proces o državnom udaru, koji Knežević i njegovi saradnici smatraju lažnim. (...) Saopštenje o državnom udaru na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. pomoglo je vladajućoj crnogorskoj vrhušci, kao prvo, da namakne većinu u Skupštini. (...) Da bi se dobio zamajac za obračun sa opozicijom, kao i da bi se ona demoralisala uoči usvajanja odluke o ulasku u NATO, po Crnoj Gori je krenuo talas represija. Vladajuća crnogorska vrhuška bacila je sjenku na Rusiju, koja, navodno, pokušava da se kroz specijalne službe umiješa u unutrašnje poslove suverenih država.”

http://rodinavoronezh.ru/2018/03/20/milan-knezhevich-pozhertvoval-svoej-svobodoj-radi-svobody-chernogorii/

DNP podsjeća da je krajem 2017. godine zvanična delegacija partije „Rodina“ posjetila Crnu Goru.

 

  

Komentari: 16

Kakva prsla propaganda

22. 03. 2018 - 13:39

Crna Gora ce bit slobodna kad je vise ne budu podrivali knezevici i bratija. Daleko vam lijepa kuca
@

22. 03. 2018 - 15:17

HA HA HA HA OVI JUNACI NE SMIJU POMENUTI STO SE DESAVA U NJIHOVOJ DOMOVINI ILI NPR U ENGLESKOJ SA RUSKIM DISIDENTIMA A ONDA IH DOVEDU OVAMO DA PROSIPAJU PRAZNU PRICU.
NegroMonte

22. 03. 2018 - 13:48

Sto reci ....Kreteni nasli kretene !
ROVCANIN

22. 03. 2018 - 13:49

Slazem se sa konstatacijom sa pocetka teksta da je pipun u besvjesnom stanju,od demonstracija pa do dana danasnjeg.Nego kakvo ce saopstenje biti kada uskoro u Spuz odu i Medo zemunac,vojvoda,bez brade,Manda i jos poneki.
RAŠO

22. 03. 2018 - 14:00

Nije se ni njemu išlo, ali što se mora mora se. Stara je izreka " Teško tome koga Srbin hrani i onome kog Rusija brani"
Dusko

22. 03. 2018 - 14:13

Kad su već na liniji da mi njih zamolimo da ne truju ruske gradjane koji su protiv vlasti u Rusiju,jer mi ove naše samo šaljemo u zatvor.Pa se oni malo odmore i eto ih opet.
Iva

22. 03. 2018 - 14:19

Glas demokratije!!!,je li moguce,apeluju za Knezevica,zatvoru je jer je napao policajca.Oce li se iko od ovog DF-a izviniti policajcu,njegovoj djeci,majci?.
Tara

22. 03. 2018 - 14:20

Kakvih kleveta i lazi od ruskih i srpskih fasista. Staljinizmu nema kraja!
Zoran beograd

22. 03. 2018 - 14:41

Najbolje bi bilo da se rusima zabrani ulazak u crnu goru a ruskog ambasadora proterati iz crne gore.
Vanja Vulic

22. 03. 2018 - 14:41

Sa ovim BEZUSLOVNO!,bas imate prolaz u CG,dragi Rusi,mijenjajte drustvo pod hitno!.
Vanja Vulic

22. 03. 2018 - 14:41

Sa ovim BEZUSLOVNO!,bas imate prolaz u CG,dragi Rusi,mijenjajte drustvo pod hitno!.
može mu ga bit

22. 03. 2018 - 14:45

Oće li sad ili odmah ???
@1

22. 03. 2018 - 15:19

E ZABORAVIH DA NAPISEM :SAMO STRPLJENJA SVE CE DOCI NA SVOJE ZA 4 MJESECA STO SE PIPUNA TICE
Pipun

22. 03. 2018 - 15:56

Ima li kakve vijesti o Pipunu? Kako prolazi u zatvoru? Na tusiranju sve Ok? Prviko se nadamo se. valjace mu iskustvo za duge godine koje ga slijede
Pipun

22. 03. 2018 - 15:56

Ima li kakve vijesti o Pipunu? Kako prolazi u zatvoru? Na tusiranju sve Ok? Prviko se nadamo se. valjace mu iskustvo za duge godine koje ga slijede
Joko

22. 03. 2018 - 21:05

Ima li koga da kaže ovom Bulatoviću, da posle toliko godina glupiranja stane .Nemoj se čovječe više brukati.
Novi komentar