Simović poručio

Vlada očekuje da Vektra Jakić izmiri obaveze

Vlada vrednuje realizovane investicije u Vektri Jakić u iznosu od više od 70 miliona eura, ali sa druge strane očekuje i insistira na izmirivanju obaveza po osnovu korišćenja šuma, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutina Simovića na današnjem sastanku sa vlasnikom kompanije Draganom Brkovićem.
Objavljeno: 22. 03. 2018 - 20:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Simović, koji je obišao i Vektru u okviru prvog dana radne posjete Pljevljima, istakao je da je ohrabren sa realizovanom investicijom i instaliranom najsavremenijom opremom i tehnologijom. Istovremeno, podsjetio je i da su nezaobilazan uslov za uspješno poslovanje svake kompanije, pa i ove, motivisani zaposleni prema kojima se izmiruju obaveze po osnovu rada. 

“Ohrabren, takođe, i sa izvoznim rezultatima koje je ostvarila ova kompanija u prošloj godini, vjerujući da to može da bude i više, kako kroz proizvodne kapacitete najsavremenije peletare, tako i kroz finalne proizvode u drugim već spremnim pogonima. Za takve nove iskorake potrebno je puno korišćenje raspoložive koncesije koja će biti na vrijeme obezbijeđena od strane Uprave za šume, ali ponavljam i na vrijeme izmirene obaveze od strane koncesionara”, kazao je Simović.

On je iskazao uvjerenje da su sve ovo preduslovi da Vektra Jakić bude istinski lider u sektoru drvne industrije u regionu i šire i da ta kompanija bude istinski zamajac novih iskoraka lokalne pljevaljske ekonomije i prostor za nova radna mjesta u Pljevljima.

“Partnerstvo lokalne samouprave i ove kompanije, uz ispunjavanje obaveza prema lokalnoj samoupravi, kao i kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta od strane lokalne samouprave, je formula za siguran napredak”, poručio je potpredsjednik Vlade.

Komentari: 0

Novi komentar