Stanje na putevima

AMSCG: Oprez zbog snijega i poledice

U Crnoj Gori se jutros saobraća po mokrim i klizavim putevima u južnim predjelima zbog kiše, a na sjeveru i centralnim predjelima snijeg praćen vjetrom otežava i usporava vožnju, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMSCG).
Objavljeno: 23. 03. 2018 - 08:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oni su skrenuli pažnju na izraženu poledicu mjestimično i pojavu odrona na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

“Savjetujemo vozačima oprezniju i strpljiviju vožnju prilagođenu trenutnom stanju na putu i obavezno poštovanje pravila saobraćaja”, rekli su iz AMSCG.

Upotreba zimske opreme obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Neprohodni su putevi Mioska – Semolj - Boan i Trešnjevik - Andrijevica.

Magistralni put Šavnik – Žabljak prohodan je za putnička vozila, dok na putu Nikšić – Šavnik saobraćaju samo putnička vozila u pratnji snjegočistača.

Na putevima Podgorica – Cetinje - Budva, Mojkovac-Bijelo Polje i Nikšić – Plužine zbog snijega je zabranjeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na dionicama Brajići – Lapčići i Košljun - Zavala saobraća se jednom trakom naizmjenično, korišćenjem semafora.

Na dionici Ulcinj - Krute će, zbog izvođenja radova doći će do potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila od devet do 12 sati, odnosno od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Van tih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na putu Petrovići – Vraćenovići zbog izvođenja završnih radova saobraćaj se za sve vrste vozila zaustavlja od osam sati i 30 minuta do deset sati i 30 minuta i od 12 sati i 30 minuta do 14 sati.

Zbog druge faze rekonstrukcije puta Petrovac – Podgorica, od raskrsnice sa obilaznicom Golubovci do raskrsnice sa putem za aerodrom, promijenjen je režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto-puta Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač – Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put Risan - Perast promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Kolašin – Mojkovac je, zbog obavljanja geotehničkih istražnih radova, režim saobraćaja promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Do završetka rekonstrukcije na regionalnom putu Cetinje – Njeguši saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije puta Krstac Lovćen - Ivanova Korita saobraćaj je sa dvosmjerenog preusmjeren na jednosmjerni.

Komentari: 0

Novi komentar