Crnogorski trener nastavlja rat sa EHF-om i sudijama

Vujović: Znam da će me zbog ovoga žestoko kazniti, ali sudije smrde na alkohol

Veselin Vujović uživa ratujući protiv Evropske rukometne federacije (EHF), najviše protiv sudijske organizacije. Nakon što je suspendovan na nekoliko evropskih utakmica zbog nepriličnog ponašanja tokom utakmice grupne faze EHF kupa između Nexea i Kopera u Našicama, legendarni crnogorski stručnjak ponovo je, bez ustezanja, osuo verbalnu paljbu na kontinentalnu krovnu rukometnu organizaciju.
Objavljeno: 25. 03. 2018 - 19:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Čim podignem glas, kazne me. Više vole one koji ćute. Kad je takmičenje uvijek su u najboljim hotelima, voze se najboljim automobilima, biraju šta će da jedu u hotelima, a timovi se žale na lošu hranu, prevoz... I lično vidim kako naš sport ne napreduje sa sadašnjim ljudima na vlasti. I znam da će me kazniti kad čuju moje izjave, ali neka. Ponosan sam i neustrašiv čovjek", izjavio je Veselin Vujović gostujući u etru popularnog španskog radija "Marca".

Priznao je kako je svjestan svog temperamenta, ali kako nikad neće biti "savitljivac sa svrhom dodvoravanja".

"Neću reći da sam nevin. Ponekad ne mogu izdržati pojedine stvari. U nekim odlukama ne postoji namjera, no teško se nosim s tim", rekao je slovenački selektor i Koperov šef stručnog štaba i potom, u sebi svojstvenom stilu, nastavio da grdi sudske eksperte.

"Ponekad, kad naprave grešku, a ja skočim, osjetim miris alkohola. Htio sam i ranije zapisati svoja zapažanja u zapisnik, ali predsjednik i delegat preporučili su mi da ništa ne prijavljujem. Zašto? Jer bi klub bio kažnjen, a ne sudije. Jednom te pokradu, pa te drugi put smiruju, pa treći put suđenje bude skandalozno u moju korist... Današnje sudije žive od rukometa, a gledaju samo vlastite interese", zaključio je Vujović, znajući da bi ponovo mogao biti kažnjen.

S obzirom na težinu izgovorenog, drastičnije nego do sada.

Komentari: 0

Novi komentar