"Mislili smo da imamo tri sekunde prednosti"

Mercedes: Ispitujemo kako je Fetel iskoristio boks za preticanje

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da ekipa provjerava šta se dogodilo u trci Formule 1 za Veliku nagradu Australije u Melburnu.
Objavljeno: 25. 03. 2018 - 21:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mercedes provjerava detalj sa trke kad je vozač Luis Hamilton izgubio vodeću poziciju i zauzeo drugo mjesto iza vozača Ferarija Sebastijana Fetela.

"Još ne znamo šta se dogodilo. Mislili smo da imamo dovoljnu prednost", rekao je Volf za Skaj.

Hamilton je krenuo sa pol pozicije u Melburnu, vodio je tokom trke sve dok na stazi nije uvedeno virutelno bezbjednosno vozilo, što je iskoristio Fetel, otišao na zamjenu guma i na stazu se vratio iza Hamiltona, koji je nekoliko krugova ranije išao u boks.

Britanac je pokušao da pretekne njemačkog vozača, ali nije uspio, pa je Fetel ostvario 48. pobjedu u karijeri i 100. plasman na podijum u 200. trka. On je postao četvrti vozač koji ima 100 plasmana na podijum, pored Hamiltona, Mihaela Šumahera i Alana Prosta.

"Mora da je bila greška u softveru u našem sistemu. Temeljno istražujemo, želimo da saznamo gdje je problem. Teško je ovo prihvatiti pošto smo imali tempo i brzinu. Moramo da saznamo šta se dogodilo, izgubili smo pobjedu. Mislili smo da imamo tri sekunde prednosti. Ne znam šta se dogodilo, moramo da 'pitamo' kompjutere. Bilo da je to softverski problem ili neki drugi, moramo da ga riješimo", naveo je Volf.

Volf je dodao da je problem najvjerovatnije u sistemu.

"Sistem je pogrešno izračunao kolika prednost nam je potrebna. Na kompjuteru smo uvijek imali zeleno svjetlo, da je prednost dovoljna da ostanemo prvi. A onda smo vidjeli televizijski snimak, prednost nije bila dovoljna".

On je rekao da Hamilton nije mogao ništa da uradi.

"Luis je napadao ravno i vidjeli ste da je na ovoj stazi teško preticanje. Čak ni vozači koji najbolje pretiču ne mogu da obiđu protivnika. Luis je morao da odustane pošto gume ne bi izdržale do kraja", rekao je Volf.

 

Komentari: 0

Novi komentar