Direktorica "Zelenila" saopštila

Vandali „posjetili“ svako igralište

Ulaganjem u investicione aktivnosti, koje su samo u toku prošle godine dostigle cifru od 120.000 eura, preduzeće ,,Zelenilo“ u kontinuitetu radi na poboljšanju kvaliteta zelenih površina u glavnom gradu, ističe direktorica Radmila Vujošević.
Objavljeno: 26. 03. 2018 - 06:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ono što im u obavljanju svakodnevnih aktivnosti predstavlja veliki problem godinama unazad je, kako navode iz ovog preduzeća, vandalizam građana, koji ne birajući uništavaju i parkovski mobilijar i sadni materijal. Tako, ističe Vujošević, suma koje ovo preduzeće na godišnjem nivou izdvoji za opravku i servisiranje dječijeg i parkovskog mobilijara dostiže vrijednost izgradnje jednog novog prostora za dječiju igru.

SANKCIJE

- Možemo reći da u gradu ne postoji gotovo ni jedno igralište na kome nije pričinjena šteta. Tako smo u 2017. godini rekonstruisali 13 dječjih igrališta, ugradili zaštitne rešetke u Hercegovačkoj ulici. Od oko 1.700 parkovskih klupa, koliko održavamo, zamijenili smo oko 1.000 letvi i ugradili 138 novih klupa. Mišljenja smo da adekvatnim kažnjavanjem od strane službi koje su za to nadležne možemo preduprijediti uništavanje dječijeg i parkovskog mobilijara – poručila je direktorica ,,Zelenila“

Kako navodi, naš grad u toku minule godine obogaćen je za 8.614 kvadratnih metara uređenih zelenih površina i 572 nove sadnice. Tako su, kako precizira, pejzažno uređeni bulevari Pera Ćetkovića, Ivana Crnojevića, Svetog Petra Cetinjskog, Jola Piletića, Peka Dapčevića, zatim ulice Radosava Burića, Bracana Bracanovića, Avda Međedovića, Španskih boraca, Vasa Raičkovića, Mila Radunovića, Vučedolsku, dio Karađorđeve, Trg Bećir-bega Osmanagića, dio Ćemovskog polja, kao i opština u sklopu Glavnog grada – Tuzi i Golubovci.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 1

Oksim

26. 03. 2018 - 08:21

Tu stoku treba najstrozije kaznjavati! Stalni nadzor i dezirstvo, jer samo ce se tako nauciti pameti!!!
Novi komentar