Saopštio direktor KBC-a u KM

Tokom hapšenja Đurića povrijeđena 32 građana

U i ispred zgrade Mitrovačkog dvora povrijeđeno je 32 građana koji su se tu našli u trenutku hapšenja direktora Kancelarije za KiM, Marka Đurića, prenijele su agencije.
Objavljeno: 26. 03. 2018 - 20:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

To je izjavio za Betu direktor KBC-a u Kosovskoj Mitrovici, Milan Ivanović.

"Na odjeljenju hirurgije pregledano je i zbrinuto 13 pacijenata, na očnom odjeljenju 17 i na odjeljenju ortopedije 2 pacijenta", rekao je Ivanović i dodao da su povrijeđeni po njihovoj želji pušteni na kućno liječenje. 

Prema njegovim riječima, teže je povrijeđeno petoro ljudi i to ministar za poljoprivredu vlade Kosova Nenad Rikalo, koji je zadobio povrede desnog slabinskog predjela stomaka, Željko Jović koji je zadobio kontuzije palca i donjih ekstremiteta, odbio je hospitalizaciju i pored prijedloga da ostane na odjeljenju. Ivan Milojević ima kontuziju glave i povredu oka, dok direktor Više poslovne škole Nebojiša Milanović i Vladan Radenković imaju kontuziju glave. 

Milan Ivanović je bio u sali kada su upali pripadnici specijalne jedinice KPS-a i ocijenio da je to bila "ničim izazvana brutalna akcija albanskih policajaca, spremnih čak i da ubiju, koji su imali metke u cijevima ..." 

"Upali su na miran skup gdje se razgovaralo o Kosovu, stotine policajaca , bacali su suzavac, šok bombe, puške uperili u ljude, rušili sve pred sobom, divljački tukli i izvlačili Marka Đurića, udarali ga kundacima i cokulama i prava je sreća da nije bilo i mnogo većih žrtava", rekao je Ivanović. 

U Kosovskoj Mitrovici situacija je trenutno mirna, ali napeta, u blizini mosta koji grad razdvaja na sjeverni i južni i dalje su okupljeni građani koji iščekuju što će im državno rukovodstvo Srbije poručiti iz Beograda.

Komentari: 2

Krsto

27. 03. 2018 - 00:05

Da je sreće, tako biste i u Crnoj Gori prolazili.
Đoko

27. 03. 2018 - 00:54

Skadar ti je blizu pa prošetaj
Novi komentar