Nakon jučerašnjeg hapšenja Marka Đurića

Jutros u Kosovskoj Mitrovici mirno

Noć i jutro u Kosovskoj Mitrovici za sada protiču mirno. Na smirivanje tenzija pozvao i predsjednik Srbije. S njim danas razgovaraju predstavnici Srba s Kosova.
Objavljeno: 27. 03. 2018 - 09:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako saznaje TV Prva oni su već stigli u Beograd, gdje će predsjednika Srbije i najviši državni vrh obavijestiti o odluci da napuste Vladu Kosova.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uhapšen je juče oko 17 sati u Kosovskoj Mitrovici gdje je prisustvovao unutrašnjem dijalogu o KiM.

Policija Kosova pod punom opremom upala je u prostorije Mitrovačkog dvora gdje je bo održavan okrugli sto. Bacili su suzavac, lomili stakla i uz prijetnju oružjem gurnuli na zemlju sve prisutne. Čuli su se pucnji, eksplozija i uzvici na albanskom jeziku. Tom priliko više od 30 ljudi je povrijeđeno.

Đurića je više desetina policajaca naoružanih dugim cijevima sa fantomkama na licu sprovelo do policijske stanice u Prištini, gdje je saslušan i potom protjeran u centralnu Srbiju preko Merdara- tu ga je preuzela srpska policija, u Kuršumliji mu je ukazana ljekarska pomoć poslije čega se uputio za Beograd.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je zbog toga hitno sazvao sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost koja je prvobitno bila zakazana za danas.

U Kosovskoj Mitrovici bilo je izuzetno napeto poslije hapšenja Đurića, u gradu su se čule sirene a građani su bili uznemireni zbog brutalnih scena hapšenja.

 

Komentari: 3

Milojko

27. 03. 2018 - 11:04

Ovo sto se desilo na kosovo za mozda 50 godina za srbijanske istoricare to ce biti druga kosovska bitka srefanovic ce biti kao car lazar a dva policajca koji se ucestvovali u hapsenju bit ce proglaseni kao izdajnicima jos ako bude ziv istoricar deretic onda ce to biti ZIVA istina!
Krsto

27. 03. 2018 - 11:22

Još koji sat, dok se ne skupe Mandić, Amfilohije i ostale posrbice pa ulete na Kosovo sveto.
R

27. 03. 2018 - 12:07

Najveće zlo srbskom narodu na Kosovu donio je Slobo Milošević koji je "zapalio"srbe na Kosovu obećao lm mir i blagostanje uvukao ih u rat, izazvao krvoproliće izgubio bitku i Kosovo i povlačeći vojsku držao govore kako je srbija izašla kao pobjednik. To je najveći neprijatelj i najnesposobniji političar kojeg je Srbija imala u istoriji. Medjutim srbi su i zasluživali takvog vodju kad su ga onako podržavali jer su i oni imali velike apetite. Nikad više Srbsko Kosovo. Sva koprcanja i priče da je Srpsko su glupost.
Novi komentar