Oprez, mogući napadi

SAD izdale upozorenje za Kosovo

Kako je navedeno na sajtu Ambasade SAD u Prištini, američki državljini bi trebalo da budu oprezni tokom događaja vezanih za proslave pravoslavnog i katoličkog Uskrsa.
Objavljeno: 29. 03. 2018 - 08:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

U upozorenju ambasade se naglašava da ekstremisti nastavljaju da se fokusiraju na turističke lokacije, tržne centre, barove, vjerske objekte i druge „lake“ mete. Oprez na navedim mjestima je posebno važan, navodi se. 

Amerikancima koji dolaze na Kosovo ili su već tamo savjetuje se da se ne ističu u javnosti i da ne privlače pažnju na sebe, da promijene rutinu kretanja kako bi postali nepredvidivi za kriminalce i teroriste i da kada se nalaze na javnom mjestu obrate pažnju na izlaze u slučaju opasnosti i službe bezbjednosti. 

Savjetuje im se i da izbjegavaju javna okupljanja i demonstracije, da budu oprezni na turističkim lokacijama i da prate lokalne medije i instrukcije Ambasade SAD ili najbližeg konzulata. 

Upozorenje je izdato u srijedu, dva dana nakon što je situacija na Kosovu uzavrela zbog hapšenja direktora Kancelarije za Kim Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici. 

Đurića je Kosovska policija uhapsila pa "deportovala" u Beograd u ponedjeljak popodne, a tokom akcije hapšenja povrijeđeno je više od 30 Srba koji su prisustvovali akciji hapšenja Đurića. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon incidenta na Kopsovu izjavio da su teroristi obučeni u policijske uniforme specijalnih jedinica nepostojeće države Kosovo htjeli da pokažu da mogu da zauzmu sjever Kosova. Tenzije su se nastavlie, kada je Srpska lista objavila da planira da sama formira Zajednicu srpskih opština.

Komentari: 3

sareno jajce

29. 03. 2018 - 09:33

Sta rade oni tamo zar ne zavode red ? Ili prebacuju robu iz Avganistana pa je po njihovim sticenicima kuririma salju u Evropu ?
Guest_14291

29. 03. 2018 - 16:11

Prvo je katolički , pa onda pravoslavni Uskrs . Obratite pažnju kod pisete !
Vanja

29. 03. 2018 - 22:01

Neka ga u miru,ljubavi,prastanju,zdravlju i ljubavi docekaju svi koji slave i jedan i drugi,zajedno sa svojim komsijama,prijateljima i svim dobronamjernim i ne dobronamjernim ljudima.
Novi komentar