Gradonačelnik Stijepović sa predstavnicom nedavno otvorene kancelarije

Za predsjedničke izbore u Podgorici 127 posmatrača OEBS-a

Kancelarija OEBS-a za demokratske institucija i ljudska prava zvanično je otvorila misiju za posmatranje predjsedničkih izbora u koji će se održati 15. aprila u Podgorici, a koja se sastoji od 11 stručnjaka smještenih u Podgorici i 16 dugoročnih posmatrača koji će biti raspoređeni širom zemlje u timovima po dvoje. Takođe, 100 kratkoročnih posmatrača će pratiti procedure za vrijeme izbornog dana. Posmatračka misija je pokrenuta na inicijativu crnogorskih vlasti“ rečeno je na sastanku gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića sa Kirsten Jope, dugoročnim posmatračem Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava.
Objavljeno: 29. 03. 2018 - 12:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Gradonačelnik Stijepović je pozdravio otvaranje kancelarije, ističući da je najvažniji cilj da izbori budu odraz slobodno izražene volje građana.

 

„To je najveće demokratsko dostignuće. Veoma su nam važne preporuke OEBS-a, visoko cijeneći ulogu koju imate u izbornim procesima i primjeni najboljih međunarodnih standarda“ istakao je gradonačelnik Stijepović.

 

Kirsten Jope je naglasila da je uloga Kancelarije OEBS-a za demokratske institucija i ljudska prava posmatračka.

 

„U tom smislu, organizujemo niz sastanaka sa predstavnicima državnih organa, političkih partija, civilnog društva, medija, jedinica lokalne samouprave“ istakla je Joppe. Ona je naglasila da, za potrebe izbornog dana, posmatračka misija planira da udruži snage sa delegacijom Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope“ istakla je Joppe.

 

Ona je navela da će izvještaji biti objavljeni nakon izbora.

Komentari: 0

Novi komentar