Stijepović i Stanišić predali ključeve

Stanove dobilo 88 porodica penzionera u Podgorici

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i predsjednik Udruženja penzionera Glavnog grada Ilija Stanišić svečanim presijecanjem vrpce predali su ključeve 88 stanova porodicama penzionera Podgorice.
Objavljeno: 30. 03. 2018 - 13:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako su saopštili iz Glavnog grada, ovo je treća zgrada penzionera koje Glavni grad i Udruženje penzionera zajedničkim naporima realizuju, sa učešćem grada od ukupne vrijednosti 3.258.054 eura.

 

Samo za ovaj objekat kolektivnog stanovanje, grad je opredijelio zemljište i komunalije u vrijednosti od 1.838.691 eura.

 

Predsjednik Udruženja penzionera Ilija Stanišić je istakao da je Glavni grad uvijek imao razumijevanja i sa posebnim senzibilitetom pristupao rješavanju svih potreba penzionera u cilju povećanja kvaliteta njihovog života, a brigu o penzionerima i starim licima svrstao među prirotete u programu svog rada.

 

“Penzioneri koji danas dobijaju ključeve su otkupili stanove po cijeni od 495 eura po m2 a to je ispod 50 odsto tržišne cijene, zahvaljujući upravo donacijama Glavnog grada i Vlade Crne Gore“ naglasio je Stanišić.

 

On je istakao da lokalna uprava nije samo pomagala u izgradnji stambenih objekata, već pomaže i oko 20 klubova penzionera koji su na teriotoriji Glavnog grada, kao i opština u okviru Grada – Tuzi i Golubovaca.

 

On je  podsjetio da je, kroz saradnju Glavnog grada I Vlade Crne Gore, u toku i izgradnja Doma starih u kojem će biti omogućen boravak za 270 korisnika, a vrijednost investicije je 12 miliona eura.

 

Glavni grad će nastaviti uspješnu saradnju sa Udruženjem penzionera Podgorice kako bismo zajednički rješavali sve probleme i doprinijeli zadovoljavanju potreba i ukupno boljim uslovima življenja ove populacije, a dokaz našeg uspjeha je upravo činjenica da je ovakav način rješavanja stambenog pitanja penzionera postao i model po kojem postupaju i druge lokalne samouprave.

Komentari: 0

Novi komentar