Sastanak sa NVO "Unija taksi prevoznika Crne Gore "

Stijepović primio taksiste

Na zahtjev NVO "Unija taksi prevoznika Crne Gore ", dana 29.03.2018. godine organizovan  je sastanak sa gradonačelnikom Glavnog grada Slavoljubom Stijepovićem u njegovom kabinetu. Sastanku su, pored predstavnika Unije, prisutvovali i predstavnici Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.
Objavljeno: 31. 03. 2018 - 14:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je Portalu Analitika saopšteno sa sastanka, glavne teme su bile nemogućnosti korišćenja svih taksi stajališta pod jednakim uslovima od strane svih taksi prevoznika, ali i neobilježavanje istih kako je propisano Odlukom o auto-taksi prevozu. 2. Nepostojeći kriterijumi za izdavanje licenci, što za rezultat ima veliki broj izdatih licenci. Na teritoriji Glavnog grada Podgorice, imamoveliki broj taksi vozila koji nije srazmjeran stvarnim potrebama auto-taksi prevoza, pogotovo kada se broj taksi vozila u Podgorici uporedi sa brojem taksi vozila u Beogradu, Zagrebu i drugim evropskim gradovima. 3. Problem legitimacije za taksi vozače. Naime, Komisija za polaganje ispita iz poznavanja grada nije sazvana blagovremeno, u roku određenom podzakonskim propisima, niti pak prije određenog roka usljed velikog broja dostavljenih prijava – zahtjeva za polaganje ispita iz poznavanja grada. Ovim se onemogućava raspoređivanje zaposlenih na poslovima radnog mjesta vozača, a samim tim negativno utiče na ekonomski položaj istih. 4. Odluka o auto taksi prevozu i  Program organizovanja auto – taksi prevoza na teritoriji Glavnog grada – Podgorice.

Program organizovanja auto-taksi prevoza na teritoriji Glavnog grada, donosi  se krajem tekuće za narednu godinu i njime se vrši raspored korišćenja taksi stajališta, odnosno određuje koja taksi stajališta koriste preduzetnici, a koja privredna društva.

Prema Odluci o auto taksi prevozu, Program može da sadrži broj taksi stajališta sa brojem taksi mjesta, lokacije taksi stajališta, ali ne i dodjelu taksi stajališta , što jeste trenutna situacija. Na sastanku je dogovoreno da će u narednih 10 dana Unija taksi prevoznika Crne Gore dobiti odgovor gradonačelnika, povodom istaknutih zahtjeva. Imajući u vidu da se NVO “Unija taksi prevoznika” povodom istih zahtjeva, ranije obraćala gradonačelniku Glavnog grada, iskreno se nadamo da će ovog puta biti preduzete konkretne mjere u cilju rješavanja gorućih problema i uređenja predmetne oblasti.

Komentari: 0

Novi komentar