Tači saopštio

Đurić na Kosovo stigao dan ranije

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ušao na teritoriju Kosova u nedjelju uveče i da je noć proveo u stanu Milana Radojčića, a da su pojedinci iz bezbjednosnih mehanizama sa tim bili upoznati, prenosi Radio Slobodna Evropa.
Objavljeno: 31. 03. 2018 - 16:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tači je naglasio da je on lično saznao da je Đurić na Kosovu, dok je bio na sastanku sa predstavnicima zemalja Kvinte oko 16:45 sati u ponedjeljak i da je tada rekao da se djeluje u skladu sa Ustavom i zakonom.

On istakao da je bilo propusta u slučaju hapšenja Đurića u sjevernoj Mitrovici, navodeći da je na Kosovu stvorena atmosfera u kojoj ljudi tvrde da nisu obaviješteni o kretanjima i da bježe od odgovornosti. Prema riječima Tačija, odluka o zabrani dolaska Đurića je bila neočekivana, ali se ona morala poštovati.

Hašim Tači kaže da niko na Kosovu neće izbjeći odgovornost za hapšenje i deportaciju šest turskih državljana, jer se na Kosovu poštuju ljudska prava.

"Ovlašćenja su podijeljena. Ovakve stvari su se dešavale i ranije. Postoje propusti koje u budućnosti treba isključiti", rekao je Tači.

On je dodao da je poslije hapšenja i deportacije turskih državljana, osumnjičenih da su sljedbenici vjerskog lidera Fetulaha Gulena, koga Turska optužuje da stoji iza pokušaja puča, dobio informacije Kosovske obavještajne agencije, prema kojima su oni ugrožavali sigurnost na Kosovu.

Prema njegovim riječima, najvažnije je da je situacija na Kosovu mirna. On je pozvao parlamentarnu komisiju za kontrolu rada KOA da do kraja istraži taj slučaj.

Foto: Reuters / Hazir Reka

Komentari: 0

Novi komentar