„Another World”

Filip Gavranović objavio treći studijski album

Crnogorski gitarista Filip Gavranović, koji već godinam živi i stvara na austrijskoj muzičkoj sceni pod imenom Pipo Korvino, upravo je objavio svoj novi, treći studijski album.
Objavljeno: 04. 04. 2018 - 13:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Novi Gavranovićev album, koji se zove „Another World” (Još jedan svijet) dostupan je u oba digitalna formata, kao i u formi CD-a. Ovaj studijski projekat je treći solo projekat po albumima.

Novi album donosi deset novih, autorskih numera u džez maniru. Na albumu „Another World” gostuju i muzičari, pjevačice Kristina Trezune i Angela Trondle i Anil Bilgen na klaviru. Novi Gavranovićev album snimljen je u studiju „Burrov”.

Filip Gavranović alijas Pipo Korvino rođen je 1988. godine u Puli, a od početka devedesetih živi u Podgorici. Sa devet godina počeo je da svira klasičnu gitaru. U Podgorici završio je osnovnu muzičku školu i prve dvije godine srednje muzičke škole u klasi profesora Nedeljka Pejovića. Ostatak srednje škole završio je u klasi profesora Srđana Bulatovića, uz džez gitaru, u klasi profesora Milorada Šule Jovovića.

Godine 2007. upisao je klasičnu gitaru na Muzičkoj akademiji na Cetinju, kod Srđana Bulatovića, a 2010. godine prelazi u Austriju, na Univerzitet za muziku i izvođačke umjetnosti (KUG) u Gracu, gdje upisuje džez gitaru kod prof. Gvida Jezensko. Diplomira 2014, a master studije završava 2017. godine.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar