Tekst koji je nanio ozbiljnu štetu Hrvatskoj

AP: Kolinda Grabar Kitarović pripada ekstremnoj evropskoj desnici

Agencija Asošijeted pres svrstala je hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović u ekstremnu evropsku desnicu.
Objavljeno: 04. 04. 2018 - 13:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

AP opisuje Kitarovićevu kao osobu koja zahvaljuje Argentini jer je nakon Drugog svjetskog rata prihvatila pronacističke ratne zločince.

 

U tekstu o evropskoj desnici navodi se da to Kitarovićevu stavlja u društvo vodećih bugarskih političara koji Rome opisuju kao “podivljale humanoide” i mađarskog premijera Viktora Orbana, koji smatra da se “Evropljani ne bi smjeli miješati sa Arapima i Afrikancima”.

 

Vodeći svjetski mediji prenose tekst AP-a, u kojem se ističe da je Kitarovićeva protiv ratifikacije Istanbulske konvencije o zaštiti od porodičnog nasilja i nasilja nad ženama.

 

Za Hrvatsku se u tekstu navodi da je od ulaska u EU 2013. godine sistematski skrenula udesno.

 

AP upozorava da neki hrvatski funkcioneri “poriču holokaust i žele da rehabilituju ultranacionalistički ustaški režim”, koji je odgovoran za ubistva Srba, Jevreja, Roma, kao i hrvatskih antifašista u logorima.

 

“Vašington post”, koji prenosi tekst AP-a, uz novinski članak o evropskoj desnici dodao je fotografiju sa zagrebačkog protesta protiv Istanbulske konvencije.

 

Istovremeno, britanski “Dejl mejl”, koji ima najposjećeniji portal vijesti na engleskom jeziku na svijetu, objavio je kao ilustraciju teksta fotografije Kolinde Grabar Kitarović.

 

Mediji prenose ocjene da su ekstremno desne ideje postale “mejnstrim u regionu”, a dio toga je i rehabilitacija nacističkih zločinaca.

 

Hrvatski liberalni portali ocjenjuju da je ovaj tekst AP-a, u kojem se proziva Kolinda Grabar Kitarović kao predsjednik države, a koji prenose veliki svjetski mediji, nanio ozbiljnu štetu Hrvatskoj.

Komentari: 5

jasta

04. 04. 2018 - 13:48

Kako kaze sama voli onoga Tompusa Perkovica i njegov hit " Jasenovac i Gradiska stara" .
planinski turizam

04. 04. 2018 - 15:27

Najvise stete nanosi prvim komsijama u BiH te ih tako koci na putu za EU.Kao kod Orbana tako i kod Kolinde narod je u bjegu prema staroj Europi.Turizam Hrvatske najbolje ce ovo osjetiti a Bosnjack mogu rostiljati i kraj svojih rijeka i kopirati Austriju sa planinskim turizmom.Mirno spavaj Kolinda necemo vam doci .
turizam

04. 04. 2018 - 16:50

Ne sjekiraj se ti za Rvacki turizam kolko sam informisan uzimaju nedje oko 8 milijardi a cijeli Jadran je u vlasnistvu Svaba . Rijeke Ceha , Poljaka , Madjarosa i ostalih se ljeti slijavaju prema hrvackom moru . Sobarica kuharica i kelnera ce biti ako prifali tu su Bosamcerosi . Za tu klijentelu ne trebaju bolji .
Пашче!

22. 04. 2018 - 17:02

Куја недорасла. Једном ће јој то пресести!
85462

16. 05. 2018 - 21:07

Mediji prenose ocjene da su ekstremno desne ideje postale “mejnstrim u regionu”, a dio toga je i rehabilitacija nacističkih zločinaca.  
Novi komentar