Nutricionisti otkrivaju

Ove namirnice ne smijete da jedete prije i poslije treninga

Bilo da vježbate jogu ili aktivno trčite, postoji lista namirnica koju ne biste smjeli da jedete prije, ni poslije treninga.
Objavljeno: 04. 04. 2018 - 14:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dok neki lični treneri su zagovornici slatkih smuti napitaka i suplemenata, drugi će vas savjetovati na brzo trčanje i vježbanje praznog stomaka. Izbor namirnica može zavisiti i od vašeg krajnjeg cilja koji imate, ali što je sa namirnicama koje bi trebalo u potpunosti da izbjegavamo prije i poslije treninga. 

Lični trener Tobi Huntigton - Vajtli, koji rade u teretani Koboks u Londonu, kaže da je neophodno reći veliko "ne" obilnim obrocima i masnoj hrani, jer mogu loše djelovati na digestivni sistem, pored toga što će vam biti neprijatno da vježbate punog stomaka. 

Prema mišljenju poznate dijeteričarke, Rianon Lambert, jedna od najvećih grešaka koju mnogi ljudi prave prije treninga je konzumiranje sportskih napitaka za energiju koji, kako objašnjava, mogu da sadrže čak trećinu šećera, kao većina sokova. 

"Uprkos jakim marketinškim kampanjama koje predstavljaju modeli, suplementi takođe nijesu dobar izbor. Bez obzira koliko su efektivni, oni nikada ne mogu da zamijene zdrav način života koji se sastoji iz - zdrave hrane, vježbanja i dobrog sna", kazala je Lambertova za "Independent". 

Umjesto toga, ona savjetuje da ispijate dosta vode, a dozvoljeno je uzeti kafu ili zeleni čaj, jer ovi napici podižu metabolizam i obezbjeđuju dovoljno antioksidanata. Takođe namirnice poput kinoe, jaja, švapskog sira su bogate proteinom.

Komentari: 0

Novi komentar