Ukupne vrijednosti 470.000 eura

Višenamjenski Dom na Zlatici prije roka

Radovi na izgradnji višenamjenskog Doma na Zlatici teku planiranom dinamikom i očekuje da objekat bude završen i prije predviđenog roka, a to je septembar ove godine.
Objavljeno: 05. 04. 2018 - 11:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 470.000 eura koji  se gradi na urbanističkoj parceli veličine 1660 m2.

Projektom je predviđeno da taj objekat ima oko 600 metara kvadratnih bruto. Dom zdravlja će obezbjeđivati primarnu zdravstvenu zaštitu za 15 hiljada građana, u sklopu kojeg će biti prostorije za izabranog ljekara za odrasle i djecu, patronaža, savjetovalište, ginekologija, laboratorija i ostale prateće prostorije.

Na ovaj način mještani Zlatice i okoline će dobiti adekvatan prostor primjeren zahtjevima građana koji gravitiraju na ovom području grada. Prema planu, u predviđenom objektu će raditi dovoljan broj ljekara – šest izabranih doktora za odrasle, dva izabrana doktora za djecu, ginekolog, a planirano je da u sklopu tog objekta budu i služba za uzorkovanje laboratorijskih analiza, patronaža i državna apoteka. Objekat će posjedovati sve neophodne sadržaje i stručne ljude za brigu o zdravlju i medicinsku njegu mještana Zlatice.

U okviru višenamjenskog objekta će se nalaziti pošta, apoteka, prostorije za klub penzionera, prostorije za udruženja građana.

Projektom je predviđena i izgradnja dovoljnog broja parking mjesta i zelenih površina.

Komentari: 0

Novi komentar