Atletski savez Crne Gore

Seminar atletskih sudija u subotu u Baru

U cilju podizanja kvaliteta suđenja na veći nivo, Atletski savez Crne Gore uz podršku Ministarstva sporta Crne Gore će u subotu u Baru sa početkom u 10 časova organizovati seminar za atletske sudije, kojem mogu prisustvovati sve zainteresovane sudije sa područja Crne Gore, sa akcentom na atletske sudije iz Bara gdje se održava najviše nacionalnih takmičenja.
Objavljeno: 05. 04. 2018 - 11:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Uz teorijska i praktična znanja koja će biti u prilici da usvoje u prostorijama Sportsko-rekreativnog centra „Topolica“ i na stadionu, učesnici seminara će dobiti i Uputstvo za rad atletskih sudija i Etički kodeks atletskih sudija, kao i sertifikat o završenom seminaru.

Kako je saopšteno iz ASCG, biće u prilici da pored teoretskog dijela u drugom dijelu seminara na stadionu praktično rade po grupama:skokovi,bacanja,trčanja i štafetne trke,učestvuju u demonstraciji starta i radu sudija na cilju uz upotrebu elektronskog mjerenja i praktično rade na vođenju zapisnika na atletskim takmičenjima .

-Pozivamo sve koji žele da svoje znanje prošire i upoznaju se sa Upustvom o načinu rada atletskih  sudija na takmičenju da dođu na seminar, a akcenat je na atletskim sudijama sa područja opštine Bar koji su i nosioci suđenja na najvećem dijelu takmičenja koja se nalaze u kalendaru ASCG. Ovo je prvi seminar takve vrste u poslednje vrijeme i naročito je značajan s obzirom da će se iduće godine atletska takmičenja na Igrama malih zemalja Evrope održati u Baru, rekao je generalni sekretar ASCG Milan Madžgalj, koji je ujedno i jedan od predavača na seminaru.

Pored Madžgalja, predavači na seminaru će biti i potpredsjednik ASCG Gojko Banjević, član UO ASCG dr. Aleksandar Vujičić, predsjednik Sudijske organizacije Dragan Smolović, Milena Mudreša, Bato Matković i Goran Trifunović.

Komentari: 0

Novi komentar