Šaholi Ajer o svom životu

Najpoznatija manekenka sa invaliditetom: "Ako misliš da je život bio nepravedan prema tebi, razmišljaš kao gubitnik"

Šaholi Ajers ostaće upisana u istoriji kao prva manekenka bez ruke koja se bez proteze prošetala pistom na New York Fashion Weeku. 
Objavljeno: 08. 04. 2018 - 20:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Taj mali korak koji je načinila na modnoj pisti veliki je korak za čovječanstvo i sve ljude koji imaju neki invaliditet. I ona će nastaviti da korača velikim koracima, ne samo da bi pokorila modne piste već i probleme sa kojima se susrijeću svi oni čija je priča slična njenoj i za koje se bori kao ambasador brenda Global Disability Inclusion.

Rođena na Floridi, danas živi u Honoluluu i zahvaljujući vedrom duhu i čvrstom stavu dokazala je da i kada ti kažu da nešto ne možeš, ti treba da daš sve od sebe. Šaholi je rođena bez desne ruke, u tinejdžerskom uzrastu rekli su joj da nikad neće postati manekenka, a sada je jedna od najtraženijih modela u modnoj industriji. Njen cilj je da ij način na koji društvo gleda na osobe sa invaliditetom i pokaže da je biti drugačiji lijepo.

 

saholi2

Već neko vreme sarađuje i sa srpskom dizajnerkom Marinom Ilić. O svojoj borbi i uspehu Šaholi Ajers je pričala u ekskluzivnom intervjuu za Original, prvom za srpske medije.

"Trebalo mi je mnogo vremena da bih postala samouvjerena. Bila sam stidljivo, nervozno ali i izuzetno samosvjesno dijete. Prošla sam kroz mnogo različitih faza u životu kako bih naučila da postanem sigurnija. Mislim da mi je stvarno pomoglo to što sam izazivala sebe i radila stvari koje nijesu uvijek prijatne", rekla je za Original.

Što savjetuje ljudima koji se nalaze u sličnim situacijama kao ona, kaže:

"Sve je u vezi sa tvojom perspektivom, ako misliš da je život bio nepravedan prema tebi, razmišljaš kao gubitnik. Da biste promenili svoj život, morate promijeniti svoj um. Morate vjerovati da možete postići ono što želite, čak i ako se čini nemogućim. Morate da probate i vjerovatno ćete morati da se borite na tom putu. Ali probajte i vjerujte u sebe, bez obzira na izazove".

 

Komentari: 0

Novi komentar