Slovak nova opcija za trenera

Đoković opet sa Vajdom

„Teniski otac“ nekada najboljeg tenisera svijeta odgovorio je na prvi poziv Đokovića za pomoć i bez riječi, previše pitanja ili planova za obnovu saradnje – odmah počeo opet da radi sa njim. I to na Akademiji osporavanog španskog gurua Pepea Imaza u Marbelji, gdje su danas krenuli sa pripremama za sezonu na šljaci, a u narednim danima bi Slovak i zvanično mogao da se vrati na čelo stručnog štaba.
Objavljeno: 08. 04. 2018 - 22:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kao što su „Novosti“ najavile prošle nedjelje, Marijan je bio prva Đokovićeva opcija poslije razlaza sa Andreom i Radekom, a dugogodišnji trener koji je najzaslužniji za 12 grend slem pehara i sve uspjehe, nije ostao imun na poziv voljenog učenika. Ipak, za sada je sve to bez zvanične potvrde o obnovi saradnje, a u narednim danima će njih dvojica vidjeti da li postoji mogućnost da Slovak bude sa njim već u Monte Karlu, koji startuje 15. aprila.

Novak sigurno neće preko koljena donositi odluke o potencijalnoj novoj zvijezdi u boksu (Lendl i Sampras su vječiti kandidati), ali nema potrebe da kroz težak period prolazi sam. Ne, kada ima osobe na koje uvijek može da računa.

Vajda je bio dio stručnog štaba od 2006. do maja prošle godine, kada je Đoković raspustio kompletan tim. Iskusni stručnjak se tada posvetio kćerki teniserki, koja je bilježila dobre rezultate u juniorskoj konkurenciji. Ipak, mlada Natalija Vajdova u 22. godini jedva opstaje među 1.000 na VTA listi, a Slovak nije ostao ravnodušan na tešku situaciju u koju je zapao njegov „teniski sin“ i želi da mu pomogne.

Marijan, zapravo, nikada nije ni napuštao Novaka. Ostao je u njegovom životu kao savjetnik i jedna od rijetkih osoba koje Đoković u posljednje vrijeme sluša. Navijači su se silno obradovali video-snimku iz Marbelje koji je procurio po društvenim mrežama i oduševljeni su što opet vide Vajdu kraj Đokovića.

On je danas tokom dana bio na udaru zbog povratka na Imazovu Akademiju i treninga sa bratom Markom, koji će u narednom periodu svakako biti tu kao pomoć i sparing partner.

Trenutno 13. reket planete brani čak 1.500 bodova na šljaci i imaće težak zadatak da opstane u top 20.

Komentari: 1

CRNOGORAC

09. 04. 2018 - 06:07

OD SLOVAKA NEMA VAJDE DOK NE PODIGNES CIKA DRAZU IZ GROBA TI NEMAS NIKAKVU SANSU A JOS DA VE BOGOSLOVI RISTO SOTONA TO TI JE JEDINI SPAS.
Novi komentar