Podmladak Primorca

Na mladima kotorski vaterpolo ostaje

Zlatni i srebrni, to jest  najbolji, mlađi vaterpolisti Primorca godište 2006. i 2004. na  prestižnom turniru u Dubrovniku minulog vikenda potvrdili su dugu i slavnu vaterpolo tradiciju Kotora.
Objavljeno: 09. 04. 2018 - 15:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predvođeni sjajnim trenerima Blaženkom Radnjićem, Mlađanom Tujkovićem i Markom Gopčevićem ovi dječaci su pokazali svoj talenat, ali i da se već u ovim godinam znaju nositi u sportskoj borbi sa jakom konkurencijom, kao i da su pravi izdanci plodnog rasadnika ovog tradicionalnog kotorskog sporta.

Mlađi vaterpolisti Primorca, 2006. godište, čiji su treneri Radnjić i Gopčević ,osvojili su prvo mjesto na prestižnom turniru “Tomo Udovičić” u Dubrovniku, pošto su u finalu pobijedili beogradski Partizan 7:4.

Kapicu Primorca do osvojenog zlata su nosili: Mikijelj Andrej, Vukičević Filip, Perov Bruno, Marksutov Rustam, Reichel Ivan Roman, Kašćelan Danilo, Perov Tim, Janović Srđan, Ćetković Nikola, Samardžić Draško, Milošević Ivan, Milinić Miloš, Gopčević Vanja, Radonjić Miloš, Pejović Đorđe, Dragović Stefan i Ivetić Stefan.

Borbeno, hrabro i znalački ovi dječaci su došli do zlata.

Za drugu generacija kotorskog kluba, 14 godišnjake, dakle dječake rođene 2004. i mlađe, ovo je prvi turnir u Dubrovniku i samo ih je pitanje sreće prilikom izvođenja peteraca  spriječilo da ne osvoje zlato, pa je njihovo srebro još blistavije.

Oni su u finalu turnira izgubili od KPK nakon peteraca 11:10.

Ovo je više nego izvanredan rezultat, zato što je ova ekipa od  sedam utakmica ubjedljivo  pobijedila u pet, a dvije zadnje je igrala neriješeno u regularnom toku sa prvakom Srbije “Partizanom” kojeg je pobijedila na penalima, a u finalu sa prvakom Hrvatske, korčulanskim plivačkim klubom izgubila je u produžetku na penale.

S obzirom kakvi su nam uslovi za rad, bez bazena, uz putovanja četiri puta sedmično u Budvu i treninge u kotorskom gradskom parku (na suvo), ovo je više nego uspjeh, kazao je za Skala radio njihov trener Mlađan Tujković, čestitajkući prvacima Kupa i njihovim trenerima Radnjiću i Gopčeviću.

Ekipa Primorca u ovoj kategoriji igrala je u sastavu: Bulajić Jakov, Vučković Balša, Samardžić Luka, Vukčević Nikola, Reichel Josip, Vukšić Miloš, Krivokapić Pavle, Đurović Balša, Jano u finalvić Mlađan, Baštrica Neđo, Vulović Milan, Tujković Neđeljko i Šćepanović Viktor, a trener je Mlađan Tujković.

Lijepo vrijeme, žar igre, brojni roditelji koji su došli da bodre svoje dječake, kao i gostoljubivi domaćini, učinili su da ovaj sportski gušt bude zasita spektakl, kazala je našem radiju doktorka Bruna Lončarević.

Mlade vaterpoliste i njihove trenere pozdravio je u Dubrovniku, čestitao im i sa njima bio Nikola Janović, crnogorski ministar sporta.

Komentari: 0

Novi komentar