"Splendid Grand Prix Budva 2018"

Prašović napada WBO titulu

Tradicionalni turnir "Splendid Grand Prix Budva 2018" održaće se 13. aprila, u hotelu Splendid u Bečićima, saopštili su organizatori Portalu Analitika.
Objavljeno: 09. 04. 2018 - 16:48 Promjenite veličinu teksta: A A A

U 11 godina dugoj tradiciji ovog turnira, organizator se po prvi put odlučio da osim profesionalnih kik boks mečeva, u saradnji sa promoterskom kućom iz Njemačke "Kety boxpromotion", organizuje i jedan meč u profi boksu.

Mišljenja smo da će se na taj način podići rejting ovog renomiranog turnira i trudićemo se da to bude praksa i u narednim godinama, kazali su organizatori.

I ove godine turnir će biti internacionalnog karaktera, a obilježiće ga meč za titulu juniorskog profesionalnog šampiona svijeta u boksu, WBO federacije, u kojem će se sastati Dilan Prašović - Crna Gora i Kristof Mate - Mađarska.

Prašović do sad ima sedam borbi u profi ringu i svih sedam je riješio u svoju korist. Priznanje koje mu je ukazala renomirana WBO federacija sa mogućnošću da radi meč za titulu profesionalnog juniorskog šampiona svijeta govori o tome da možemo očekivati da će Prašović u narednim godinama nastaviti putem uspjeha kakav su imali posljednjih godina - Sjekloća, Radošević i Zlatičanin.

Da se radi o velikoj nadi ne samo crnogorskog nego i evropskog profi boksa govori podatak da će meču prisustvovati predsjednik WBO-a za Evropu gospodin Ištvan Kovač, kao i bivši šampion svijeta Mark Huk.

U prvom dijelu turnira predviđeno je da se održi pet mečeva između crnogorskih i makedonskih kik boksera. Posebno važan meč očekuje Remziju Dacića, kome će to biti posljednja provjera pred napad na svjetsku titulu.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Opštine Budva, a uz podršku kompanija Montenegro Stars Hotel Group i Dukley.

Dolazak boraca i zvanično mjerenje su predviđeni za četvrtak 12. aprila u 15 časova, u hotelu Splendid, a početak turnira je zakazan za petak 13. aprila u 21 čas.

Foto: Radio HN

Komentari: 0

Novi komentar