Operacija "Šado"

NJEMAČKA: Uhapšen Podgoričanin po potjernici Interpola

Njemačka policija uhapsila je A.D. (38) iz Podgorice, koji se potraživao po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interopol Podgorica a u vezi sa policijskom operacijom „Šado“. 
Objavljeno: 10. 04. 2018 - 10:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, službenici policije u SR Njemačkoj su u saradnji sa službenicima naše policije, 05.03.2018. godine, lišili slobode A.D. u Njemačkoj po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica koja je raspisana na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi obezbjeđenja prisustva ovog lica u vođenju krivičnog postupka protiv njega, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a u vezi sa policijskom operacijom „Šado“.

A.D. je, naime, jedan od osumnjičenih za navedena krivična djela koja su otkrivena sprovođenjem ove policijske operacije.

Podsjećamo da je, 29.05.2017. godine, realizovana policijska operacija „Šado“, koju su u periodu od aprila 2016. godine do tog datuma, u saradnji sa Specijalnim državnim tužiocem, sprovodili službenici Sektora kriminalističke policije – Specijalnog policijskog odjeljena i Odsjeka za borbu protiv droge. Službenici Uprave policije MUP-a su, naime, u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, sprovodeći koordinirane mjere i radnje ne teritoriji više gradova, realizovali višemjesečnu operaciju pod kodnim nazivom „Šado“ u kojoj je tada lišeno slobode 21 lice.  Još sedam lica je bilo obuhvaćeno krivičnom prijavom i među njima je i A.D. za kojim se tragalo. Ovom policijskom operacijom rasvijetljeno je i paljenje službenog vozila koje je koristio rukovodilac Odsjeka za borbu protiv droge, Dejan Knežević i lice osumnjičeno da je počinilo ovo krivično djelo je tada lišeno slobode. Razotkrivene su dvije kriminalne grupe za koje se sumnja da su se bavile prodajom narkotika na našoj teritorji i van granica naše države. Zaplijenjeno je ukupno 77 kilograma marihuane i skanka.

 

Komentari: 1

Od JADRANA do SJEVERA

10. 04. 2018 - 12:32

Jeli možda ,,STAROPODGORIČANIN,, pustice ga NEMCI samo ako kaze da je STAROPODGORICANIN
Novi komentar