Podvig Antonije Vujisić

Podgoričanka savladala razbojnika i pozvala policiju

Podgoričanka Antonija Vujisić, koja je prije nekoliko noći napadnuta na radnom mjestu u taksiju, dok je upravljala vozilom udruženja „PG taksi”, u noći između subote i nedjelje prepoznala je jednog od napadača i uspjela da mu prepriječi put i pomogne policiji u hapšenju.
Objavljeno: 10. 04. 2018 - 11:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dok se kretala Bokeškom ulicom, Vujisićeva je prepoznala jednog od napadača i obavijestila policiju o tome. Kako bi spriječila bjekstvo razbojnika, prepriječila mu je put vozilom, a onda je nastala trka kroz ulicu kao u filmovima. Policija je odmah obaviještena i trojica policajaca su se uključila u potjeru. Osumnjičenog su ubrzo stigli i uspjeli da ga savladaju.

Kako je ispričala Vujisićeva, napadač je u policiji tokom saslušanja sve priznao i naveo imena još trojice napadača koji su je tukli i opljačkali. U policiji je ispričao da živi u izbjegličkom kampu na Koniku i da je stvari koje je ukrao odmah prodao.
Vujisićevu su tukla četvorica mladića kako bi joj ukrali pazar i mobilni telefon.

Kada su krenuli da je udaraju, Vujisićeva je počela da se brani, ali su onda uslijedili jači udarci, od kojih je zadobila više povreda. Incident se dogodio prije nekoliko noći, oko 22 sata, u podgoričkom naselju Konik. Vujisićeva je u izjavi za „Dan” potvrdila da je primila vožnju iz centra grada do Konika. Odmah po dolasku na Konik, počela je surova pljačka. Četvorica momaka nasrnula su na djevojku koja ih je vozila, a sve kako bi joj ukrali novac i telefon. Dok su je dvojica tukli, preostala dvojica su tražila plijen. Kako je jednog od nasilnika uspjela da uhvati braneći su, njegovi saučesnici su nastavili da je udaraju još jače.
Slučaj je odmah prijavljen policiji, a Antonijine kolege odmah su stigle na mjesto dešavanja. Ona je opisala pljačkaše, navodeći, između ostalog, da su Romi. Nekoliko njenih kolega krenulo je u potragu za lopovima, ali nijesu uspjeli da ih pronađu. Patrola policije stigla je nakon dvadesetak minuta.
NVO Unija taksi prevoznika Crne Gore izrazila je zabrinutost zbog ovog slučaja, oštro osuđujući napad na njihovu koleginicu. Apelovali su na nadležne organe da preduzmu ozbiljnije mjere kako bi zaposlenima u taksi udruženjima bilo omogućeno da posao obavljaju slobodno, bez straha za ličnu sigurnost.

Komentari: 6

djurdjevdanak

10. 04. 2018 - 11:29

E sad ce Vinetu Krasnici da oda ostale "saradnike" sa Vrela Ribnickijeh .
Romi su problem.

10. 04. 2018 - 12:06

Pred koji ne treba da zmurimo, Mene su UKRALI SKUPOCJENO BICIKLO?Eto Milo im se zahvaljuje?A i oni njemu?
ci...... posla

10. 04. 2018 - 12:18

Što kažu sad iz udruženja Roma
RAŠO

10. 04. 2018 - 12:37

Sve rome koji su došli kao izbjeglicesa Kosova treba deportovati nazad . Dok im je prijetila opasnost po život bili su sklonjeni kod nas i to je u redu. Sad kad im više ne prijeti opasnost jer je Kosovo uređena država neka idu natrag odakle su došli, To su državljani Kosova i Kosovske vlasti ih moraju prihvatiti.
Ko ce glasat,

10. 04. 2018 - 13:51

Mila ako to uradis ?Jel SRBI iz BEOGRADA to bi ti , e nece moci Romi ostaju s a pravom glasa i da im se da zagarantovanost poslanika u parlament ka ostalim manjinama ?
Možda su ovo

10. 04. 2018 - 18:05

Egipćani a ne Romi?
Novi komentar