Makron: Uskoro odluka o napadu na hemijska postrojenja

Francuski predsjednik Emanuel Makron poručio je danas da će odluka o vojnim napadima na navodna postrojenja za proizvodnju hemijskog oružja u Siriji biti donijeta u narednim danima, nakon dodatnog konsultovanja sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i Velikom Britanijom. 
Objavljeno: 10. 04. 2018 - 22:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Treći element su crvene linije koje definiše Francuska. Ove crvene linije, koje dijele i druge sile, nemaju nikakve veze sa razgovorima koji se odvijaju u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija", rekao je Makron na konferenciji za novinare sa saudijskim princom Mohamedom bin Salamanom.

Kako prenosi Rojters, Makron je kazao da će Francuska nastaviti razmjenu tehničkih i strateških informacija sa partnerima, posebno sa Britanijom i SAD.

“I u narednim danima ćemo objaviti našu odluku", dodao je Makron.

On je naglasio da, ukoliko bude napada, mete neće biti saveznici sirijske vlade, niti bilo ko konkretno, nego hemijska postrojenja sirijske vlade, navodi agencija.

Komentari: 2

Ајде, јуноша!

11. 04. 2018 - 08:53

Да те видим, ко на Косову. Чекају вас С-400.
DECENIJA 1

11. 04. 2018 - 09:00

Gis MAKRON , dokle ce te više ići putevima vaše NAPOLEONA i imperijalističkih pohoda na tuđe,nejake, Dosta je biko vasih PLJAČKAŠKIH KOLONIJA I LIKVIDACIJA NEVINIH ,,
Novi komentar