Raspisan Javni poziv za unaprjeđenje inovativnosti malih i srednjih preduzeća

Ministarstvo ekonomije raspisalo je danas Javni poziv za učešće u Programu za unaprjeđenje inovativnosti malih i srednjih preduzeća u 2018. godini koji će biti otvoren do 10. maja.
Objavljeno: 11. 04. 2018 - 09:45 Promjenite veličinu teksta: A A A
Ukupan budžet opredijeljen za realizaciju Programa iznosi  50.000 eura, a mikro, mala i srednja preduzeća mogu ostvariti pravo na finansijsku pomoć u maksimalnom iznosu do 3.500 eura, odnosno do 50% opravdanih troškova bez PDV-a.
 
Programom je predviđeno da je preduzeće u obavezi da finansira troškove spoljnjeg konsultanta za realizaciju inovativne aktivnosti u visini od 100% i nakon završetka aktivnosti traži povraćaj u visini do maksimalno 50% opravdanih troškova, bez PDV-a.
 
Pravo učešća u Programu finansijske pomoći imaju registrovana mikro, mala i srednja privredna društva u skladu sa Zakonom o privrednim društvima i Zakonom o računovodstvu, registrovana u Centralnom registru privrednih subjekata koja:
- Posluju 100 % u privatnom vlasništvu; 
- Imaju sjedište na teritoriji Crne Gore;
- Dostave zvanične finansijske izvještaje za prethodne dvije godine poslovanja (2016. i 2017. god.) u kojima nije iskazan neto gubitak; 
- Redovno izvršavaju obaveze plaćanja poreza i doprinosa; 
- Da za iste aktivnosti nijesu koristili sredstva finansijske pomoći iz državnog i/ili lokalnog budžeta.
 
Programom finansijske podrške za mikro, mala i srednja preduzeća može se odobriti finansijska pomoć za sljedeće inovativne aktivnosti: inovacija proizvoda/usluge, inovacija poslovnog procesa, inovacija u organizaciji i inovacija u marketingu.
 
Cilj Programa za unaprjeđenje inovativnosti malih i srednjih preduzeća je jačanje poslovnih performansi mikro, malih i srednjih preduzeća kroz sufinansiranje korišćenja konsultantskih usluga u realizaciji inovativnih aktivnosti.
 
Prijavna dokumentacija za učešće u Programu, sa detaljnim informacijama o namjeni, uslovima i kriterijumima, procedurama sprovođenja Programa, može se preuzeti u Ministarstvu ekonomije, Direkciji za saradnju sa biznis zajednicom, Rimski trg 46, 81000 Podgorica,  kao i na web adresi www.mek.gov.me.

Komentari: 0

Novi komentar