Treći broj časopisa "Paraolimpik"

Brojne aktivnosti paraolimpijaca

Treći broj Paraolimpika, časopisa koji izdaje Udruženje sportskih novinara Crne Gore, uz podršku Zavoda za zapošljavnje Crne Gore izašao je iz štampe prije nekoliko dana. 
Objavljeno: 11. 04. 2018 - 12:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Paraolimpik je kruna projekta koji Udruženje sportskih novinara Crne Gore realizuje sa svojim partnerom Paraolimpijskim komitetom Crne Gore, čiji je cilj obuka osoba sa invaliditetom za sportsko novinarstvo i zapošljavanje njih osam na period od šest mjeseci.

Treći broj Paraolimpika donosi: intervjue sa paraatletičarom Veskom Vukovićem i takmičarem u streljaštvu Milanom Đinovićem, priče o učešću crnogorskih golbalista u Srednjeevropskoj ligi, reprezentacije Crne Gore u sjedećoj odbojci na međunarodnom turniru u Zenici, članova Udruženja paraplegičara iz Pljevalja na međunarodnim takmičenjima u pikadu i streljaštvu, kao i potpisivanju ugovora o stipendiranju Paraolimpijskog komiteta Crne Gore sa deset svojih najboljih sportista.

U trećem broju Paraolimpika predstavljeni su i Šahovski klub Zora, najbrži paraolimpijac u istoriji Oskar Pistorijus, druga radionica u okviru projekta “Prelaz studenata sa invaliditetom od visokog obrazovanja do zapošljavanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori”, kao i podsjećanje na istorijat paraolimpizma i Zimske paraolimpijske igre u Pjongčangu.   

Kao prethodna dva, autori i trećeg broja Parolimpika su: Đurđina Jeremić, Ivana Stojanović, Borka Bulatović, Danilo Gojković, Mirnes Ramović, Jeremija Perović, Bojan Golubović i Bojan Saičić.

paraolimpik

Komentari: 0

Novi komentar