Saopštenje PG Biroa

Gradske službe i NVO uređivali park šumu Zlatica

Pripadnici Službe zaštite Glavnog grada sa kolegama iz gradskih preduzeća Zelenilo i Čistoća, kao i aktivistima NVO “Sport-agon”, danas su uređivali park šumu na Zlatici.  
Objavljeno: 11. 04. 2018 - 13:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Učesnici su uklanjali biljni otpad, sjekli i uklonili borova stabala i ostatke panjeva. Ovakve akcije osim što doprinose održavanju reda i vizuelnog doživljaja zelenih površina, korisne su iz razloga sprovođenja preventivnih mjera za zaštite od požara i sprečavanje nastanka požara u toku kritičnog perioda.

 

Iz PG Biroa podsjećaju da gradsko preduzeće Zelenilo, pored napora koje ulaže na uređenju i održavanju svih javnih zelenih površina, ne manju pažnju posvećuje i održavanju  park-šuma i vjetrozaštitnih pojaseva vrlo čestim aktivnostima na sanitarnoj sječi i proredi opožarenih i bolesnih stabala, pošumljavanju, košenju, uklanjanju suvih grana, drobljenju i transportu biljnog materijala kao i uklanjanju borovog litijaša. Navedene aktivnosti konstantno prati ugradnja i rekonstrukcija parkovskog mobilijara i ako se vrlo često susrijećemo sa problemom njegovog uništavanja.  Gradsko preduzeće Zelenilo je takođe tokom prethodnih godina, pored gore pomenutih aktivnosti na redovnom održavanju, kroz brojne akcije radilo na podizanju nivoa kvaliteta park-šuma i vjetrozaštitnih pojaseva.

 

U skladu sa tim, ovo društvo je, u saradnji sa partnerima i prijateljima grada, za nepune četiri godine posadilo preko 700 novih sadnica u park šumi Zlatica.

Komentari: 0

Novi komentar