Obučavaju sveštenike za egzorcizam

Vatikan proglasio vanredno stanje zbog "rasta demonskih aktivnosti"

Vatikan je proglasio "vanredno stanje" zbog sve više prijava o "demonskim aktivnostima" i organizovao obuku sveštenika za egzorcizam (istjerivanje đavola).
Objavljeno: 11. 04. 2018 - 13:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

 Između 16. i 21. aprila u Rimu će biti održani kursevi egzorcizma, a osnovu će činiti "molitva za oslobađanje duša od zlih duhova".

 

Vijest o porastu "demonskih aktivnosti" i "opsjedanja" objavljena je nakon što je Vatikan demantovao da je papa Franjo ustvrdio da "pakao ne postoji".

 

Novinar Eugenio Skalfari optužen je za iskrivljavanje papinih riječi kada je objavio njegovu izjavu u kojoj se navodi: "pakao ne postoji, postoji samo nestanak grešnih duša".

 

Međunarodno udruženje egzorcista, koje podržava Vatikan, proglasilo je vanredno stanje nakon velikog porasta broja zahtjeva za ovim obredom.

 

Vatikanski radio objavio je izjavu sveštenika Beninja Palile, koji tvrdi da oko 500.000 vjernika zatraži egzorcizam svake godine samo u jednoj državi - Italiji.

 

Najistaknutiji irski egzorcista Pet Kolins pozvao je više sveštenika na obuku za egzorcizam, navodi britanski list "Daily mail".

 

On tvrdi da se potražnja za njegovim uslugama višestruko povećala tokom posljednjih godina.

 

Kolins navodi da sveštenici trebaju da nauče da razlikuju znakove psihičke bolesti od opsjednutosti demonima.

Komentari: 1

April

11. 04. 2018 - 18:18

Pa dal je ovo moguće? 1 april prođe pre 10 dana. Nije ni čudo što zapadni svijet ubrzano propada a nije mi ni žao, no što i nas i našu djecu vuče za sobom u tu provaliju. Došo đavo po svoje.
Novi komentar