Novac će biti obezbijeđen iz budžeta Ministarstva

Kasarna "Masline" postaje centar Vojske CG

Centar Vojske Crne Gore biće smješten na prostoru nekadašnje kasarne „Masline“, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković.
Objavljeno: 11. 04. 2018 - 13:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je danas, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, sa gradonačelnikom Podgorice, Slavoljubom Stijepovićem, posjetio kasarnu „Masline“, na prostoru će u perspektivi biti smještene sve značajne institucije crnogorskog sistema odbrane, ali i kompletnih crnogorskih bezbjednosnih snaga.    

Bošković je podsjetio da je Vlada Crne Gore prostoru koji obuhvata ova podgorička kasarna,od oko 350 hiljada kvadratnih metara, u kojoj je nekada bilo smješteno oko šest hiljada vojnika JNA, dodijelila status specijalne namjene za potrebe bezbjednosnih snaga.

On je precizirao da se u „Masline“ prije svega, planira izmiještanje Generalštaba i Ministarstva odbrane, imajući u vidu da sadašnje zdanje u kojem su smještene ove dvije institucije, ni prostorno ni bezbjednosno ne zadovoljava neophodne standarde.

„Pored Vojno-medicinskog centra, na kraju ćemo stvoriti uslove da se ovdje formira i komandni centar bezbjednosnih snaga, sa blokom u kojem bi bili smješteni i vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, u skladu sa novim Zakonom o vojsci“, najavio je Bošković, naglašavajući da je riječ o najracionalnijem rješenju, imajući u vidu već postojeću infrastrukturu.

On je precizirao da će novac za investiciju biće opredijeljen iz redovnog budžeta Ministarstva odbrane, dok će odluku o namjeni zdanja u kojem su sada smješteni Ministarstvo odbrane i Generalštab, donijeti Uprava za imovinu, odnosno Ministarstvo finansija.

Gradonačelnik Stijepović je istakao da je Glavni grad svjestan da članstvo u NATO podrazumijeva poštovanje određenih bezbjednosnih uslova i standarda, te da će podržati potrebe Ministarstva odbrane.

„Opština Podgorica biće kooperativna po pitanju zakonom predviđenih obaveza. Naš je prioritet da se ovaj projekat što prije realizuje“, kazao je Stijepović.

Ministar Bošković i v.d. načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, Ilija Daković, prethodno su razgovarali sa pripadnicima jedinica Vojske Crne Gore koje su smještene u kasarni „Masline“, Logističkog bataljona i Čete vojne policije.

Komentari: 0

Novi komentar