Za afirmaciju stručnog kadra

CBCG uručila Godišnje nagrade

Povodom Dana Centralne banke Crne Gore, 11. aprila, danas je upriličena svečana dodjela Godišnje nagrade Centralne banke Crne Gore za 2018. i dobrotvorna aukcija likovnih radova crnogorskih umjetnika.
Objavljeno: 11. 04. 2018 - 14:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Godišnja nagrada CBCG je ustanovljena 2007. godine sa ciljem stimulisanja razvoja  naučne misli i afirmacije stručnog kadra u Crnoj Gori, a sastoji se od plakete i novčanog iznosa od 2.000 eura za najbolji diplomski, 3.000 eura za najbolji magistarski i 4.000 eura za najbolji doktorski rad.

Odlukom stručne komisije koju su činili istaknuti profesori univerziteta i eksperti CBCG, u kategoriji za najbolji diplomski rad, nagradu je dobio Miloš Martinović za rad na temu Interna revizija u funkciji unaprjeđenja sistema upravljanja rizicima u bankama, odbranjen na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Nagrada za najbolji magistarski rad dodijeljena je Mileni Pajović za rad na temu Analiza modela univerzalnog bankarstva, odbranjen na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

U kategoriji za najbolji doktorski rad nagradu su ravnopravno podijelile Milica Daković Tadić za rad na temu Veza poslovnog računovodstva i nacionalnog računovodstva: analiza različitosti i preporuke za konvergenciju i Bojana Bošković za rad na temu Uticaj regulatorne politike na ekonomiju sa posebnim osvrtom na Crnu Goru. Oba rada odbranjena su na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis Univerziteta Donja Gorica.

Dobitnicima je nagrade uručio guverner Centralne banke Crne Gore, Radoje Žugić, ističući da je Godišnja nagrada samo jedan segment društveno odgovornog poslovanja CBCG i da ovakvim i sličnim akcijama „ova institucija nastoji promovisati vrijednost znanja i poslati poruku svima, a prvenstveno mladim ljudima, da se rad uvijek prepoznaje, a najbolja postignuća nagrađuju“.

Upriličena je i dobrotvorna aukcija likovnih radova crnogorskih akademskih umjetnika, na kojoj su učestvovali predstavnici diplomatskog kora i bankarskog sektora.

CBCG inicirala je organizaciju aukcije sa namjerom da podstakne širu zajednicu na sprovođenje humanitarnih aktivnosti, ali i da pruži svoj doprinos afirmaciji mladih crnogorskih slikara i razvoju ove grane umjetnosti.

Komentari: 0

Novi komentar