Novi sistem

Ministarstvo sporta: Finale školskog takmičenja u odbojci i košarci 16. maja

Novi sistem školskog sportskog Kup takmičenja, koji je u organizaciji Ministarstva sporta, startovao novembra prošle godine, ulazi u završnicu. Nakon odigranih  173 utakmice u odbojci i košarci, do  finalnog turnira, planiranog  16. maja u Podgorici, preostalo je još 10 utakmica. U takmičenju, prilagođenom pravilima međunarodnih i nacionalnih sportskih saveza, učestvuje oko 2 000 djevojčica i dječaka, šestog i sedmog razreda, iz 67 crnogorskih osnovnih škola.
Objavljeno: 11. 04. 2018 - 14:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

Napominjemo, da je Ministarstvo sporta na temelju sporazuma, potpisanog sa Ministarstvom prosvjete,  preuzelo  realizaciju novouspostavljenog školskog sportskog takmičenja i shodno dogovoru dva resora,  isplatilo i naknade nastavnicima fizičkog vaspitanja, kao odgovornim licima zaduženim za koordinaciju takmičenja na nivou škole i u tu svrhu za 351 naknadu, opredijelilo više od šest hiljada eura.

img-3132

U informaciji Ministarstva sporta o realizaciji programa školskih sportskih takmičenja u osnovnim školama, koju je  Vlada Crne Gore usvojila na sjednici 24. 12. 2017. navedeno je izmedju ostalog, da su prve konkretne terenske aktivnosti ministarstva bile usmjerene na analizu stanja školskog sporta u Crnoj Gori, na osnovu koje je utvrđeno da su školska sportska takmičenja na veoma lošem organizacionom nivou.

img-3135

U informaciji se takodje ističe, da je urađena  i anketa u kojoj je učestvovalo 156 škola, a na osnovu nje i analiza stanja sistema školskih sportskih sekcija i nastavnih sredstava za sport, koja je pokazala  da u crnogorskim školama postoje optimalni uslovi za realizaciju kup sistema takmičenja u košarci i odbojci i to za učenike šestog i sedmog razreda.

Angažovan je i Zavod za hitnu medicinsku pomoć koji je za vrijeme utakmica u pripravnosti, a u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, omogućili smo da sva djeca koja su uključena u takmičenje, urade sistematske preglede u crnogorskim domovima zdravlja, kako bi shodno pravilniku, dobili potrebnu ljekarsku potvrdu.  

img-3200

Ministarstvo sporta zahvaljuje glavnim sponzorima novog Kup sistema takmičenja. Naši partneri na ovom projektu su  Aerodromi Crne Gore, Luka Bar, Lovćen osiguranje i Monteput,  koji su nam pomogli u nabavci  markera za trening i utakmice, kao i u organizaciji prevoza za djecu i nastavnike, širom Crne Gore.

Takođe, zahvaljujemo i školama koje učestvuju u novom sistemu školskog takmičenja, sa kojima Ministarstvo sporta  ima odličnu saradnju, zaključuju iz ministarstva.

Komentari: 0

Novi komentar