Za doprinos radu samita

Lazoviću nagrada Euroazijskog samita

Euroazijski ekonomski samit uručio je ambasadoru Crne Gore u Sloveniji, Vujici Lazoviću prestižnu nagradu "Medalju časti" za dugogodišnje učešće i izuzetan doprinos radu tog samita.

Objavljeno: 11. 04. 2018 - 21:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih polsova Crne GOre medalju je danas Lazoviću na 21. Euroazijskom ekonomskom samitu u Istanbulu svečano uručio predsjednik Vlade Republike Turske, Binali Jildirim (Binali Yıldırım).

"Euroazijski ekonomski samit ambasadoru Lazoviću dodijelio je ovo priznanje za dugogodišnje učešće i izuzetan doprinos u radu ovog samita u zadnjih deset godina, kao i za uložene napore za mir, prosperitet i stabilnost regiona", saopšpteno je iz Ministarstva vanjskih poslova", saopšten je iz ministarstva.

Oni podsjećaju da Euroazijski ekonomski samit organizuje Marmara fondacija (The Marmara Group Strategic And Social Research Foundation).

To je, kako su kazali, već godinama istaknuta platforma za dijalog na visokom nivou o aktuelnim pitanjima i izazovima sa kojima se suočava međunarodna zajednica.

Samit je, kako su kazali, tradicionalno okupio najviše državnike, privrednike i predstavnike akademske zajednice Evrope i Azije.

Komentari: 0

Novi komentar