Izetbegović smatra

Ostaće zapisano, Šešelj je osuđeni zločinac

Presuda Žalbenog vijeća Tribunala u Hagu koja je osudila Vojislava Šešelja na 10 godina kazne za ratne zločine i djela protiv čovječnosti, pruža veoma malu satisfakciju žrtvama agresije i genocida u Bosni i Hercegovini, rekao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Objavljeno: 11. 04. 2018 - 22:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Iako niko ne može biti zadovoljan simboličnom visinom kazne, niti time što ovaj radikalni nacionalista nije proglašen krivim za zlodjela koja je počinio u BiH, kao i za sva druga zlodjela koja su mu se stavljala na teret, u istoriji će, ipak, ostati zapisano da je Vojislav Šešelj osuđeni ratni zločinac", dodao je Izetbegović.

Suđenje Šešelju bilo je najduže u istoriji Haškog tribunala, počelo je u novembru 2007, a dokazni postupak je završnim riječima okončan u martu 2012. godine.

Foto: klix.ba

Komentari: 3

Vujačić

12. 04. 2018 - 01:43

Osuđen je za verbalni delikt mada ima pravo žalbe i nije zločinac. Žali se sudu ako imaš dokaze da je zločinac.
Siman

12. 04. 2018 - 05:46

10 godina je 10 godina. Za ono sto je radio u ratu. Bio je komedijash ali opasan. Ni Hitler nikog nije ubio, osudjen je zbog "verbalnog delikta". I mnogi drugi, recimo Gebels kojeg je kopirao drug "Verbalni".
Zlocinac smrdljivi no sto

12. 04. 2018 - 07:37

Zasluzio je mnogo vise, ali sud se mora postovati, bez obzira na licno misljenje. Ovaj smrad cetnicki je non stop prijetio Crnogorcima, sjecate li se?A da ne pricam on nasim manjinama?? Zamalo ga onaj Sabotic ne oladi zbog zla sto je njegova banda radila.
Novi komentar