Ističe izvor blizak istrazi

Bomba pronađena kod Vidmara namijenjena Šakovićima?

Eksplozivna naprava koja je u decembru prošle godine pronađena i deaktivirana u automobilu marke "golf" kojim je upravljao Podgoričanin Miloš Vidmar (26) bila namijenjena, kako se sumnja, nekome od braće Šaković.
Objavljeno: 12. 04. 2018 - 11:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

Izvor blizak istrazi ističe da je meta eksplozije najvjerovatnije trebalo da bude jedan od Šakovića, Marko ili Minja, a da postoji sumnja da je bomba trebalo da bude aktivirana prilikom neke od posjeta Vidmara, koji je blizak sa njima. 

FOS je juče objavio da su pronađena dva DNK traga: jedan sa spoljašnje strane selotejp trake kojom je eksploziv bio izlijepljen i taj DNK pripada Vidmaru. Prema njihovim saznanjima, DNK sa unutrašnje strane trake navodno pripada Podgoričaninu Nikoli Vujotiću (35).

U međuvremenu naš medij došao je do saznanja da se na eksplozivu nalazi i DNK osobe čiji identitet za sada nije utvrđen. Višem državnom tužilaštvu (VDT) podnijet je poseban izvještaj protiv Vujotića, a Vidmar se nalazi u pritvoru. Osim Vidmara, u decembru 2017. uhapšen je i Marko Radović koji se nalazio sa njim u vozilu prilikom kontrole policije.

Vidmar je ranije negirao planiranje bilo čijeg ubistva. On je kod više državne tužiteljke Tatjane Begović tvrdio da je zapravo možda i on sam bio meta, ali nije navodio razloge i osobe koje bi mogao da sumnjiči za pokušaj ubistva. Policija do danas nije saopštila čija likvidacija je spriječena te večeri, iako je to tvrdila.

Foto: fos/standard

Komentari: 1

Što je to FOS,

12. 04. 2018 - 14:04

može li se znati.
Novi komentar